3,8(19)
Helppo appelsiinikakku – kahvipöydän takuuvarma herkku
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Tämä helppo appelsiinikakku ei petä koskaan! Appelsiini tuo kakkuun mehevää raikkautta ja mantelit mukavaa purutuntumaa. Kakun kruunaa kerrassaan herkullinen kuorrutus.
Julkaistu 30.11.2014
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Kakku
200 gsokeria
3 kplkananmunia
200 gsulaa voita
½ dlappelsiinin mehua
200 gvehnäjauhoja
1,5 tlleivinjauhetta
Kuorrute
150 gtomusokeria
appelsiinin mehua
mantelilastuja (paahdettuna, ripotellaan pinnalle)

Helppo appelsiinikakku – ohje:

  1. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää sula voi.
  2. Purista puolikkaan appelsiinin mehu (noin ½ desiä) ja lisää taikinaan. Siivilöi sekaan keskenään sekoitetut jauho ja leivinjauhe. Sekoita taikina. 
  3. Kaada hyvin voideltuun ja vehnäjauhoilla jauhotettuun kakkuvuokaan.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja laske lämpö 175 asteeseen. Anna paistua noin 30 minuuttia.
  5. Sekoita kuorrute tomusokerista ja appelsiinimehusta. Kuorruta ja ripottele appelsiinikakun päälle kuivalla paistinpannulla paahdetut mantelilastut.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen appelsiinikakun resepti!

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.