Maku

Helppo appelsiinikakku – kahvipöydän takuuvarma herkku

1 h 20 min
KA
3.82
1

Tämä helppo appelsiinikakku ei petä koskaan! Appelsiini tuo kakkuun mehevää raikkautta ja mantelit mukavaa purutuntumaa. Kakun kruunaa kerrassaan herkullinen kuorrutus.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (12 annosta)

Kakku

  • 200 gsokeria
  • 3 kplkananmunia
  • 200 gsulaa voita
  • 1 dlappelsiinin mehua
  • 200 gvehnäjauhoja
  • 1,5 tlleivinjauhetta

Kuorrute

  • 150 gtomusokeria
  • appelsiinin mehua
  • mantelilastuja (paahdettuna, ripotellaan pinnalle)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Helppo appelsiinikakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää sula voi.
  2. Purista puolikkaan appelsiinin mehu (noin desi) ja lisää taikinaan. Siivilöi sekaan keskenään sekoitetut jauho ja leivinjauhe. Sekoita taikina. 
  3. Kaada hyvin voideltuun ja vehnäjauhoilla jauhotettuun kakkuvuokaan.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja laske lämpö 175 asteeseen. Anna paistua noin 30 minuuttia.
  5. Sekoita kuorrute tomusokerista ja appelsiinimehusta. Kuorruta ja ripottele appelsiinikakun päälle kuivalla paistinpannulla paahdetut mantelilastut.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen appelsiinikakun resepti!

MITÄ PIDIT?
3.82