Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tähtileipä on joulupöydän herkullisin koristus! Revittävän nyhtöleivän sisältä paljastuu maukas kylmäsavuporo-tuorejuustotäyte

1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min

Tähtileipä jaetaan koko porukan kesken. Nosta näyttävä nyhtöleipä pöytään kokonaisena, jotta kukin ruokailija voi repäistä itselleen sopivan palasen. Taikinakuoren sisällä ihastuttaa herkullinen kylmäsavuporo-tuorejuustotäyte.

24.11.2020
Reseptin ainekset
1 kpl
Taikina
2½ dl
vettä
25 g
hiivaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
2 tl
suolaa
5–7 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
öljyä
Täyte:
200 g
tuorejuustoa
1 dl
ranskankermaa
2 tl
Provencen yrttisekoitusta
2–3
timjaminoksaa
2–3
rosmariininoksaa
80 g
poron kylmäsavuviipaleita
2 rkl
huoneenlämpöistä voita
Vuokaan
voita tai margariinia
seesaminsiemeniä

Tähtileipä – ohje:

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää nesteeseen hunaja ja suola. Lisää jauhot nesteeseen vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Sekoita lopuksi öljy taikinaan.
  2. Hienonna timjamin ja rosmariinin oksat. Sekoita tuorejuustoon ranskankerma ja yrtit. Hienonna poroviipaleet.
  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 20 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle kerros voita, sitten tuorejuustoseos ja lopuksi poropalat.
  4. Voitele tähtivuoka ja jauhota se seesaminsiemenillä.
  5. Leikkaa taikinalevystä sopivia paloja ja täytä vuokaa niillä, aloita sakaroista. Asettele taikinapaloja vuokaan kerroksittain ja tasaisesti joka puolelle. Ideana on, että valmista leipää nyhdetään ja täytettä saadaan joka suupalalla.
  6. Kohota leipää vuoassaan puolisen tuntia.
  7. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele sen päälle seesaminsiemeniä.
  8. Paista leipää uunin alatasolla 200 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes leivän pinta on kauniin ruskea. Koristele leipä vielä rosmariinin oksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt