


Tähtileipä on joulupöydän herkullisin koristus! Revittävän nyhtöleivän sisältä paljastuu maukas kylmäsavuporo-tuorejuustotäyte
1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min
Tähtileipä jaetaan koko porukan kesken. Nosta näyttävä nyhtöleipä pöytään kokonaisena, jotta kukin ruokailija voi repäistä itselleen sopivan palasen. Taikinakuoren sisällä ihastuttaa herkullinen kylmäsavuporo-tuorejuustotäyte.
Reseptin ainekset
1 kpl
Taikina
2½ dl
vettä
25 g
hiivaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
2 tl
suolaa
5–7 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
öljyä
Täyte:
200 g
tuorejuustoa
1 dl
ranskankermaa
2 tl
Provencen yrttisekoitusta
2–3
timjaminoksaa
2–3
rosmariininoksaa
80 g
poron kylmäsavuviipaleita
2 rkl
huoneenlämpöistä voita
Vuokaan
voita tai margariinia
seesaminsiemeniä
Tähtileipä – ohje:
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää nesteeseen hunaja ja suola. Lisää jauhot nesteeseen vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Sekoita lopuksi öljy taikinaan.
- Hienonna timjamin ja rosmariinin oksat. Sekoita tuorejuustoon ranskankerma ja yrtit. Hienonna poroviipaleet.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 20 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle kerros voita, sitten tuorejuustoseos ja lopuksi poropalat.
- Voitele tähtivuoka ja jauhota se seesaminsiemenillä.
- Leikkaa taikinalevystä sopivia paloja ja täytä vuokaa niillä, aloita sakaroista. Asettele taikinapaloja vuokaan kerroksittain ja tasaisesti joka puolelle. Ideana on, että valmista leipää nyhdetään ja täytettä saadaan joka suupalalla.
- Kohota leipää vuoassaan puolisen tuntia.
- Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele sen päälle seesaminsiemeniä.
- Paista leipää uunin alatasolla 200 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes leivän pinta on kauniin ruskea. Koristele leipä vielä rosmariinin oksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat