


Taatelitäytekakku – joulun täyteläisin herkku tihkuu toffeeta ja pähkinöitä
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Taatelitäytekakku kohottaa perinteisen version uusiin sfääreihin. Toffeekastikkeella ja saksanpähkinöillä kuorrutettu kakku on todella makea, joten jo pieni pala tyydyttää makeanhimon.
Reseptin ainekset
noin 12 palaa
385 g
kivettömiä, kuivattuja taateleita
3 ½ dl
vettä
250 g
huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl
fariinisokeria
4
kananmunaa
5 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
1 dl
saksanpähkinöitä (rouhittuna)
Voikreemi
200 g
huoneenlämpöistä voita
400 g (noin 7 dl)
tomusokeria
2 rkl
karamellilevitettä (esim. Törsleffs caramelized milk)
Päälle ja väliin
2 dl
vispikermaa
(¾ dl
sokeria)
1 prk (397 g)
karamellilevitettä (esim. Törsleffs caramelized milk)
1 dl
saksanpähkinöitä
Taatelitäytekakku leivotaan näin:
- Pilko taatelit pienemmiksi paloiksi. Laita palat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Yhdistä jauho, sooda, leivinjauhe, kaneli ja pähkinät. Kääntele seos vuorotellen taateleiden kanssa voivaahtoon.
- Pingota leivinpaperi kahteen pinnoitettuun irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm). Jaa taikina vuokiin. Paista uunissa 180 asteessa noin 50 minuuttia, tai kunnes kakut ovat kypsiä. Anna jäähtyä vartti. Irrota vuoat ja jäähdytä huoneenlämpöisiksi.
- Vatkaa kreemiä varten voi kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Mausta karamellilevitteellä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se halutessasi sokerilla.
- Halkaise kakut kahtia. Levitä kermavaahto kahteen kerrokseen ja voikreemiä yhteen. Lusikoi kaikkiin väleihin hieman karamellilevitettä.
- Pursota tai lusikoi kakun pinnalle loppu voikreemi. Valuta päälle karamellilevitettä. Koristele taatelitäytekakku saksanpähkinöillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat