Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mikä makupari!

Taatelikakkukeksit – täydellinen sekoitus taatelisattumia ja herkullista suklaatäytettä

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Taatelikakkukekseissä on täyteläistä suklaan makua, sillä keksien täyte on sekoitus suklaaganachea ja pehmeitä taateleita. Suklaa ja taatelit ovat yhdessä loistopari.

27.11.2024
Reseptin ainekset
12 annosta
Taikina
150 g
voita
1½ dl
sokeria
1
muna
4 dl
vehnäjauhoja
125 g
taateleita
Täyte
125 g
taateleita
1 dl
vettä
2 dl
kuohukermaa
150 g
tummaa suklaata

Taatelikakkukeksit – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hetki. Lisää jauhot ja sekoita taikinaksi.
  2. Hienonna taatelit mahdollisimman pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan. Taatelisattumat maistuvat suloisesti keksitaikinassa. Täyteläinen suklaatäyte täydentää nautinnon.
  3. Muotoile taikina pötköksi ja kääri se tuorekelmun sisään. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.
  4. Valmista sillä välin täyte. Hienonna taatelit. Kaada taatelit ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Lisää kerma ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä.
  5. Hienonna suklaa. Lisää se kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kulhoon ja nosta täyte jääkaappiin jäähtymään keksien paistamisen ajaksi.
  6. Ota keksitaikina jääkaapista ja leikkaa se 24 palaan. Pyörittele taikinasta palloja ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Painele keksejä hieman, jotta niiden pinnasta tulee tasainen. Keksit säilyttävät muotonsa paistettaessa.
  7. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä keksit hyvin ennen täyttämistä.
  8. Levitä täyte 12 keksin päälle ja paina toinen keksi kanneksi. Koristele taatelikakkukeksit halutessasi kaakaojauheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt