


Mikä makupari!
Taatelikakkukeksit – täydellinen sekoitus taatelisattumia ja herkullista suklaatäytettä
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Taatelikakkukekseissä on täyteläistä suklaan makua, sillä keksien täyte on sekoitus suklaaganachea ja pehmeitä taateleita. Suklaa ja taatelit ovat yhdessä loistopari.
Reseptin ainekset
12 annosta
Taikina
150 g
voita
1½ dl
sokeria
1
muna
4 dl
vehnäjauhoja
125 g
taateleita
Täyte
125 g
taateleita
1 dl
vettä
2 dl
kuohukermaa
150 g
tummaa suklaata
Taatelikakkukeksit – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hetki. Lisää jauhot ja sekoita taikinaksi.
- Hienonna taatelit mahdollisimman pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan. Taatelisattumat maistuvat suloisesti keksitaikinassa. Täyteläinen suklaatäyte täydentää nautinnon.
- Muotoile taikina pötköksi ja kääri se tuorekelmun sisään. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.
- Valmista sillä välin täyte. Hienonna taatelit. Kaada taatelit ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Lisää kerma ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä.
- Hienonna suklaa. Lisää se kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kulhoon ja nosta täyte jääkaappiin jäähtymään keksien paistamisen ajaksi.
- Ota keksitaikina jääkaapista ja leikkaa se 24 palaan. Pyörittele taikinasta palloja ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Painele keksejä hieman, jotta niiden pinnasta tulee tasainen. Keksit säilyttävät muotonsa paistettaessa.
- Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä keksit hyvin ennen täyttämistä.
- Levitä täyte 12 keksin päälle ja paina toinen keksi kanneksi. Koristele taatelikakkukeksit halutessasi kaakaojauheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat