Koukuttavat herkkupalat! Taateli-miljonäärikekseissä on rapea pohja, makeaa keksitahnaa, taateleita, ja täyteläistä suklaata
1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
30 minMuistatko miljonäärikeksit, englantilaisen peltileivonnaisen? Klassikon uudessa versiossa taateli-miljonäärikekseissä herkkuun sujahtaa suosittua keksitahnaa ja taateleita. Nam!
5
Kuvat
Julkaistu 23.11.2021

Koukuttavat herkkupalat! Taateli-miljonäärikekseissä on rapea pohja, makeaa keksitahnaa, taateleita, ja täyteläistä suklaata
Reseptin ainekset (12 isoa palaa)
Pohja
- 170 gvoita
- 4 dlvehnäjauhoja
- 75 g tomusokeria
- ripaussuolaa
Täyte
- 200 gtuoreita taateleita
- 400 gkeksilevitettä ((Biscoff))
Pinnalle
- 200 gmaitosuklaata
- noin 100 g keksejä
Taateli-miljonäärikeksit – ohje:
- Laita leivinpaperi suorakulmaiseen vuokaan (20 cm × 30 cm).
- Pehmitä voita hetki mikrossa. Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Lisää voi. Nypi murumaiseksi seokseksi ja vaivaa tasaiseksi palloksi. Painele taikina vuoan pohjalle. Pistele haarukalla reikiä.
- Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Älä paista liikaa, ettei pohja kuivu. Jäähdytä.
- Poista taateleista kivet ja pilko ne pieniksi paloiksi. Lisää keksilevite tasaisesti pohjan päälle ja painele päälle taatelipalat. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä lämmin suklaa keksilevyn päälle ja koristele kekseillä tai keksimurulla. Anna jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia ennen paloiksi leikkaamista.