Koukuttavat herkkupalat! Taateli-miljonäärikekseissä on rapea pohja, makeaa keksitahnaa, taateleita, ja täyteläistä suklaata
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Muistatko miljonäärikeksit, englantilaisen peltileivonnaisen? Klassikon uudessa versiossa taateli-miljonäärikekseissä herkkuun sujahtaa suosittua keksitahnaa ja taateleita. Nam!
Laita leivinpaperi suorakulmaiseen vuokaan (20 cm × 30 cm).
Pehmitä voita hetki mikrossa. Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Lisää voi. Nypi murumaiseksi seokseksi ja vaivaa tasaiseksi palloksi. Painele taikina vuoan pohjalle. Pistele haarukalla reikiä.
Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Älä paista liikaa, ettei pohja kuivu. Jäähdytä.
Poista taateleista kivet ja pilko ne pieniksi paloiksi. Lisää keksilevite tasaisesti pohjan päälle ja painele päälle taatelipalat. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä lämmin suklaa keksilevyn päälle ja koristele kekseillä tai keksimurulla. Anna jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia ennen paloiksi leikkaamista.