Maku

Koukuttavat herkkupalat! Taateli-miljonäärikekseissä on rapea pohja, makeaa keksitahnaa, taateleita, ja täyteläistä suklaata

1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Muistatko miljonäärikeksit, englantilaisen peltileivonnaisen? Klassikon uudessa versiossa taateli-miljonäärikekseissä herkkuun sujahtaa suosittua keksitahnaa ja taateleita. Nam!
0
0
Julkaistu: 23.11.2021


Ainekset (12 isoa palaa)

Pohja

  • 170 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 75 g tomusokeria
  • ripaussuolaa

Täyte

  • 200 gtuoreita taateleita
  • 400 gkeksilevitettä ((Biscoff))

Pinnalle

  • 200 gmaitosuklaata
  • noin 100 g keksejä
Tulosta

Taateli-miljonäärikeksit leivotaan näin:

  1. Laita leivinpaperi suorakulmaiseen vuokaan (20 cm × 30 cm).
  2. Pehmitä voita hetki mikrossa. Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Lisää voi. Nypi murumaiseksi seokseksi ja vaivaa tasaiseksi palloksi. Painele taikina vuoan pohjalle. Pistele haarukalla reikiä.
  3. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Älä paista liikaa, ettei pohja kuivu. Jäähdytä.
  4. Poista taateleista kivet ja pilko ne pieniksi paloiksi. Lisää keksilevite tasaisesti pohjan päälle ja painele päälle taatelipalat. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
  5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä lämmin suklaa keksilevyn päälle ja koristele kekseillä tai keksimurulla. Anna jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia ennen paloiksi leikkaamista.

Kommentoi »