Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kinuskikissan syntymäpäiväkakku – täyteläiseen keksipohjaan leivottu luomus kuorrutetaan päivänsankarin lempikarkeilla

14 h 50 min
{
Aktiivinen 2 h 40 min
Passiivinen 12 h 10 min

Syntymäpäiväkakku on erityisen henkilökohtainen, jos se muotoillaan päivänsankarin ikävuosiksi tai nimikirjaimiksi. Kinuskikissan synttärikakun pohjana on jättikeksit, pinta koristellaan karkeilla ja suklaapaloilla. Täyte pehmittää keksit helposti leikkautuviksi, kunhan valmistat kakun tarjoamista edeltävänä päivänä.

Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa
12.5.2020
Reseptin ainekset
14 annosta
Keksipohjat
200 g
voita
1½ dl
sokeria
1
muna
4 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
4 dl
vispikermaa
½ dl
sokeria
400 g
vaniljarahkaa
Pinnalle
irtokarkkeja, suklaapatukoita, karkkinauhoja ym.

Syntymäpäiväkakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Tee sillä välin numeroiden (korkeus 23 cm) mallipalat leivinpaperista leikkaamalla.
  2. Kauli pieni määrä taikinaa jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Pane päälle mallipaperi ja leikkaa sen reunaa mukaillen taikinasta numero. Yhdelle leivinpaperille mahtuu kaksi numeroa. Poista ylimääräinen taikina ympäriltä ja siirrä leivinpaperi pellille.
  3. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on käytetty tai kasassa on riittävä määrä numeroita. Paista osat 200 asteessa 7–9 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellin päällä ja siirrä sitten varoen tasaiselle alustalle jäähtymään.
  4. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 13 mm). Voit tehdä pursotuksen myös pelkällä pussilla leikkaamalla päähän sopivan kokoisen aukon.
  5. Liimaa ensimmäiset keksinumerot tarjoilulautaselle sipaisemalla alle täytettä. Pursota keksien päälle täytettä palluroiksi vieri viereen. Paina kevyesti päälle seuraavat numerot, jotta ne koskettavat joka kohdasta täytettä. Jatka täytteen ja keksien vuorottelua, kunnes kaikki numerot ja täyte on käytetty. Kuvan kakussa on kolme täytekerrosta.
  6. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli, jotta keksikerrokset pehmenevät. Koristele syntymäpäiväkakun pinta irtokarkeilla.

Vinkki!

  • Taikina riittää kuuteen jättikeksiin, kun toinen numeroista on ykkönen (numeroiden korkeus noin 23 cm). Jos tarvitset vain yhden numeron, voit kasvattaa numeron kokoa ja tehdä useampia kerroksia.
  • Jos haluat vaaleita keksipohjia, korvaa kaakaojauhe vehnäjauhoilla.
  • Voit tehdä kakkuun erimakuisia täytteitä sekoittamalla joukkoon soseutettua hedelmää tai marjaa. Täytevaahdon saat jämäköitymään vaniljakreemijauheella.
  • Katso myös resepti kääretorttupohjaiseen numerokakkuun kääretorttupohjaan ja mallit kaikkien numeroiden tekoon!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt