5(2)
Kinuskikissan syntymäpäiväkakku – täyteläiseen keksipohjaan leivottu luomus kuorrutetaan päivänsankarin lempikarkeilla
14 h 50 min
{
Aktiivinen 2 h 40 min
Passiivinen 12 h 10 min
Syntymäpäiväkakku on erityisen henkilökohtainen, jos se muotoillaan päivänsankarin ikävuosiksi tai nimikirjaimiksi. Kinuskikissan synttärikakun pohjana on jättikeksit, pinta koristellaan karkeilla ja suklaapaloilla. Täyte pehmittää keksit helposti leikkautuviksi, kunhan valmistat kakun tarjoamista edeltävänä päivänä.
12.5.2020
 |
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset
14 annosta
Keksipohjat
200 gvoita
1½ dlsokeria
1muna
4 dlvehnäjauhoja
½ dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
Täyte
4 dlvispikermaa
½ dlsokeria
400 gvaniljarahkaa
Pinnalle
irtokarkkeja, suklaapatukoita, karkkinauhoja ym.

Syntymäpäiväkakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Tee sillä välin numeroiden (korkeus 23 cm) mallipalat leivinpaperista leikkaamalla.
  2. Kauli pieni määrä taikinaa jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Pane päälle mallipaperi ja leikkaa sen reunaa mukaillen taikinasta numero. Yhdelle leivinpaperille mahtuu kaksi numeroa. Poista ylimääräinen taikina ympäriltä ja siirrä leivinpaperi pellille.
  3. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on käytetty tai kasassa on riittävä määrä numeroita. Paista osat 200 asteessa 7–9 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellin päällä ja siirrä sitten varoen tasaiselle alustalle jäähtymään.
  4. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 13 mm). Voit tehdä pursotuksen myös pelkällä pussilla leikkaamalla päähän sopivan kokoisen aukon.
  5. Liimaa ensimmäiset keksinumerot tarjoilulautaselle sipaisemalla alle täytettä. Pursota keksien päälle täytettä palluroiksi vieri viereen. Paina kevyesti päälle seuraavat numerot, jotta ne koskettavat joka kohdasta täytettä. Jatka täytteen ja keksien vuorottelua, kunnes kaikki numerot ja täyte on käytetty. Kuvan kakussa on kolme täytekerrosta.
  6. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli, jotta keksikerrokset pehmenevät. Koristele syntymäpäiväkakun pinta irtokarkeilla.

Vinkki!

  • Taikina riittää kuuteen jättikeksiin, kun toinen numeroista on ykkönen (numeroiden korkeus noin 23 cm). Jos tarvitset vain yhden numeron, voit kasvattaa numeron kokoa ja tehdä useampia kerroksia.
  • Jos haluat vaaleita keksipohjia, korvaa kaakaojauhe vehnäjauhoilla.
  • Voit tehdä kakkuun erimakuisia täytteitä sekoittamalla joukkoon soseutettua hedelmää tai marjaa. Täytevaahdon saat jämäköitymään vaniljakreemijauheella.
  • Katso myös resepti kääretorttupohjaiseen numerokakkuun kääretorttupohjaan ja mallit kaikkien numeroiden tekoon!
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhidstä kuivat aineet keskenään ja lisää ne parissa erässä taikinaan.
Vaihe 2
Kauli taikinaa ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Laita leivinpaperista leikatut mallinumerot taikinalevyn päälle ja leikkaa numerot irti.
Vaihe 3
Paista 200 asteessa 7–9 minuuttia. Anna numeroiden hieman jäähtyä ja siirrä ne sitten tasaiselle alustalle.
Vaihe 4
Vaahdota vispikerma ja sokeri. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Lisää vaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla.
Vaihe 5
Pursota keksinumeroiden päälle täytepalluroita vieri viereen. Vuorottele keksipohjien ja täytteen lisäämistä, kunnes kaikki numerot ja täyte on käytetty.
Vaihe 6
Anna kakun olla jääkaapissa yön yli, jotta keksipohjat pehmenevät. Koristele pinta vasta ennen tarjoilua.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.