Kotivinkki

Syntymäpäiväkakku

0
0

Syntymäpäiväkakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 4kananmunaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • margariinia tai voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Täyte:

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1½ tlvaniljasokeria
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 dlsitruunatahnaa
  • 200 gpakastettuja tai tuoreita vadelmia tai mansikoita

Kostuttamiseen:

  • 1½ dlmaitoa
  • 2 rklvaniljasokeria

Kuorruttamiseen ja koristeisiin:

  • 1 dlsitruunatahnaa kakun voiteluun
  • 400 gvärjättyä sokerimassaa (mielellään 3–4 eri väriä)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Yhdistä keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen.

3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20–24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 25–30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Nosta pohja uunista ja anna sen jäähtyä ritilällä.

4. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Yhdistä keskenään maitorahka ja sitruunatahna ja lisää seos kermavaahtoon.

5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja leveyssuunnassa kolmeen osaan. Sekoita maitoon vaniljasokeri ja kostuta sillä kakunpalat. Viipaloi mansikat tai puolita vadelmat.

6. Kokoa kakku, laita kerrosten väliin marjoja ja kerma-rahkaseosta. Peitä kakku kelmulla ja nosta se vetäytymään viileään vähintään 4 tunniksi.

7. Poista kelmu ja sivele kakun pintaan ohut kerros sitruuna­tahnaa.

8. Kauli eriväriset sokerimassat tomusokeroidulla työtasolla ohuehkoiksi levyiksi. Leikkaa levyistä kakunkoristeita ja säästä riittävän isot palat kakun peittämiseen. Nosta isot levyt kakun päälle kaulimen avulla. Painele ja venytä kuorrute varovasti paikoilleen tomusokeroiduin käsin. Leikkaa reunoista ylimääräiset suikaleet ja työnnä reunat siististi pohjan alle.

9. Sipaise sokerimassakoristeiden pohjaan valmista sokerikuorrutetta tai aavistus vettä ja kiinnitä ne kakun pintaan.

Vinkki!

Kaulitusta sokerimassataikinasta voi ottaa muoteilla koristeita. Niiden kiinnityksessä voi käyttää apuna sipaisua vettä, sokerikuorrutetta tai elintarvikeliimaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä