Kotivinkki

Sydänkakku

0
0

Sydänkakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 100 gmargariinia
  • 1¼ dlsokeria
  • 2luomukananmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ dlhasselpähkinärouhetta
  • 1 dlcocktailkirsikoita pilkottuina
  • 1 rklkirsikoiden säilöntälientä tai konjakkia
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • korppujauhoja jauhottamiseen
  • sokerikuorrutetta koristeluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan taikinaa vatkaten.

2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, pähkinärouhe, kirsikat ja kirsikoiden säilöntäliemi tai konjakki.

3. Lisää jauhoseos vaahtoon varovasti sekoittaen.

4. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

5. Paista kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa 50–60 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.

6. Jäähdytä kakku ja kumoa se. Koristele kakku sokerikuorrutteella.

7. Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä, voit siis tehdä sen ajoissa valmiiksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä