


Pinkeistä raidoistaan tämä tiikeri tunnetaan! Suloinen mansikkatiikerikakku saa sydämen pamppailemaan
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Sydämen muotoinen mansikkatiikerikakku hurmaa ystävänpäivän kahvipöydässä. Tiikerikakun hempeämmässä versiossa piileskelee perinteisten kaakaoraitojen lisäksi vaaleanpunaisia mansikkaraitoja.
Reseptin ainekset
20 palaa
Mansikkatiikerikakku
200 g
voita tai margariinia
2½ dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4
munaa
1½ dl
kevytkermaa tai täysmaitoa
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
½ dl
pakastekuivattuja mansikkaviipaleita jauhettuna (esim. DiVera)
(pinkkiä pasta- tai geeliväriä)
Viimeistely
tomusokeria ja pakastekuivattuja mansikoita jauhettuna
Mansikkatiikerikakku – ohje:
- Voitele ja jauhota 1,5–2 litran kakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
- Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vuorotellen vehnäjauhoseos ja kerma taikinaan.
- Ota taikinasta puolet eri astiaan. Lisää kaakaojauhe siivilän läpi ja sekoita hyvin. Sekoita toiseen taikinaan mansikkajauhe. Lisää halutessasi pinkkiä väriä.
- Pane kakkuvuoan pohjalle ensin kerros kaakaotaikinaa. Lisää kerros pinkkiä taikinaa ja toista edellinen. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä, jolloin tumma ja pinkki taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi. Tasoita kakun pinta.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Kumoa tarjoiluvadille.
- Viimeistele mansikkatiikerikakku tomusokerilla. Voit sekoittaa tomusokerin joukkoon mansikkajauhetta.
Vinkit!
- Mansikan makuiset raidat saavat lisätehoa pastaväristä, mutta voit jättää sen myös pois. Silloin raidat ovat hieman haaleamman punaiset.
- Kokeile myös ikisuosittua perinteisen tiikerikakun ohjetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat