Kotivinkki

Pinkeistä raidoistaan tämä tiikeri tunnetaan! Suloinen mansikkatiikerikakku saa sydämen pamppailemaan

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Sydämen muotoinen mansikkatiikerikakku hurmaa ystävänpäivän kahvipöydässä. Tiikerikakun hempeämmässä versiossa piileskelee perinteisten kaakaoraitojen lisäksi vaaleanpunaisia mansikkaraitoja.
KA
3.9
1
Julkaistu 8.2.2022


Reseptin ainekset (20 palaa)

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 munaa
  • 1½ dl kevytkermaa tai täysmaitoa
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • ½ dl pakastekuivattuja mansikkaviipaleita jauhettuna (esim. DiVera)
  • (pinkkiä pasta- tai geeliväriä)

Viimeistely

  • tomusokeria ja pakastekuivattuja mansikoita jauhettuna
Tulosta

Mansikkatiikerikakku valmistuu näin:

  1. Voitele ja jauhota 1,5–2 litran kakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  2. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnä­jauhoihin. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vuorotellen vehnäjauhoseos ja kerma taikinaan.
  3. Ota taikinasta puolet eri astiaan. Lisää kaakaojauhe siivilän läpi ja sekoita hyvin. Sekoita toiseen taikinaan mansikkajauhe. Lisää halutessasi pinkkiä väriä.
  4. Pane kakkuvuoan pohjalle ensin kerros kaakaotaikinaa. Lisää kerros pinkkiä taikinaa ja toista edellinen. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä, jolloin tumma ja pinkki taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi. Tasoita kakun pinta.
  5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Kumoa tarjoiluvadille.
  6. Viimeistele mansikkatiikerikakku tomusokerilla. Voit sekoittaa tomusokerin joukkoon mansikkajauhetta.

Vinkki!

Mansikan­makuiset raidat saavat lisätehoa pastaväristä, mutta voit jättää sen myös pois. Silloin raidat ovat hieman haaleamman punaiset.

1 kommentti