Helpot sushimuffinit – mainiot suupalat rentoon juhlabuffetiin tai muuten vaan naposteltaviksi
Gluteeniton
Maidoton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Helpot paistetut sushimuffinit voi valmistaa vaikka edellispäivältä jääneestä riisistä ja maukkaiksi marinoituneista lohikuutioista. Viimeistele srirachamajoneesilla!
2 dlkypsää sushi- tai basmatiriisiä (vajaa desi raakaa riisiä)
Marinoitu lohi
400 gnahatonta kirjolohifileetä
1valkosipulinkynsi
2 rklsoijakastiketta
1 rkloliivi- tai seesamiöljyä
1 rklhunajaa
1 tlwasabia
2kevätsipulinvartta
Sriracha-majoneesi
1 dlmajoneesia
2 tlsrirachaa
Viimeistely
1avokado
2 tlmustia tai vaaleita seesaminsiemeniä
Sushimuffinit – ohje:
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edellispäivän tähteeksi jäänyttä riisiä.
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää valkosipuli, soija, öljy, hunaja ja wasabi lohipalojen sekaan. Pane kulho jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi tai seuraavaan päivään.
Hienonna kevätsipuli ja sekoita lohipalojen kanssa.
Voitele muffinivuoan kolot kevyesti öljyllä.
Leikkaa norilevyt neljään yhtä suureen neliöön, jolloin saat 24 pientä neliötä. Laita 2 neliötä päällekkäin. Lisää neliöiden päälle ruokalusikallinen riisiä ja levitä hieman.
Painele levä-riisilevyt vuoan koloihin. Lusikoi lohipalat riisin päälle.
Paista 200 asteessa 10−15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nosta sushimuffinit koloista vadille.