


Helpot sushimuffinit – mainiot suupalat rentoon juhlabuffetiin tai muuten vaan naposteltaviksi
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Helpot paistetut sushimuffinit voi valmistaa vaikka edellispäivältä jääneestä riisistä ja maukkaiksi marinoituneista lohikuutioista. Viimeistele srirachamajoneesilla!
Reseptin ainekset
12 kpl
6
norileväarkkia
2 dl
kypsää sushi- tai basmatiriisiä (vajaa desi raakaa riisiä)
Marinoitu lohi
400 g
nahatonta kirjolohifileetä
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
oliivi- tai seesamiöljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
wasabia
2
kevätsipulinvartta
Sriracha-majoneesi
1 dl
majoneesia
2 tl
srirachaa
Viimeistely
1
avokado
2 tl
mustia tai vaaleita seesaminsiemeniä
Sushimuffinit – ohje:
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edellispäivän tähteeksi jäänyttä riisiä.
- Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää valkosipuli, soija, öljy, hunaja ja wasabi lohipalojen sekaan. Pane kulho jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Hienonna kevätsipuli ja sekoita lohipalojen kanssa.
- Voitele muffinivuoan kolot kevyesti öljyllä.
- Leikkaa norilevyt neljään yhtä suureen neliöön, jolloin saat 24 pientä neliötä. Laita 2 neliötä päällekkäin. Lisää neliöiden päälle ruokalusikallinen riisiä ja levitä hieman.
- Painele levä-riisilevyt vuoan koloihin. Lusikoi lohipalat riisin päälle.
- Paista 200 asteessa 10−15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nosta sushimuffinit koloista vadille.
- Leikkaa avokado pieniksi paloiksi. Sekoita sriracha majoneesiin. Viimeistele sushimuffinit avokadolla, seesaminsiemenillä ja sriracha-majoneesilla.
Vinkki!
Paista sushimuffineita vain sen verran, että lohipalat jäävät meheviksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat