Kotivinkki

Gluteeniton porkkanapataleipä

13 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 h 45 min
Gluteeniton pataleipä saa mehevyyttä porkkanasta, pähkinöistä ja siemenistä. Myös pitkä kohotusaika on leivän herkullisuuden salaisuus.
GL
3.6
6
Julkaistu: 16.11.2016


Ainekset (1 kpl)

  • 3 dlgluteenittomia kaurajauhoja
  • 2 ½ dltattarijauhoja
  • ½ dlauringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
  • ½ dlkokonaisia hasselpähkinöitä tai kuorellisia manteleita
  • 1 tlkuivahiivaa
  • 2 tlpsylliumia
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlhienoksi raastettua porkkanaa
  • 4 dlvettä
  • tilkka rypsiöljyä
Tulosta

Gluteeniton porkkanapataleipä leivotaan näin:

1. Yhdistä kulhossa jauhot, siemenet, pähkinät, hiiva, psyllium ja suola. Psyllium tuo taikinaan tarvittavaa sitkoa, kun leivästä puuttuvat tavalliset sitkoviljat.

2. Raasta toiseen kulhoon porkkana ja lisää reilusti kädenlämpöinen vesi (noin 42 astetta). Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota yön yli huoneenlämmössä.

3. Kumoa taikina gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulle pöydälle, vaivaa ilmakuplat pois, muotoile pyöreäksi leiväksi ja anna kohota uudestaan pöydällä noin 30 minuuttia.

4. Laita siksi aikaa kannellinen valurautapata (pohjan halkaisija noin 20 cm) tyhjänä 225-asteiseen uuniin.

5. Ota kuuma pata uunista, lorauta öljyä pohjalle ja nosta kohonnut leipä pataan. Sulje pata kannella ja nosta uuniin.

6. Paista 225 asteessa 30 minuuttia. Ota kansi pois, alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.56
6 kommenttia