Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton porkkanapataleipä

13 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 45 min

Gluteeniton pataleipä saa mehevyyttä porkkanasta, pähkinöistä ja siemenistä. Myös pitkä kohotusaika on leivän herkullisuuden salaisuus.

16.11.2016
Reseptin ainekset
1 kpl
3 dl
gluteenittomia kaurajauhoja
2 ½ dl
tattarijauhoja
½ dl
auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
½ dl
kokonaisia hasselpähkinöitä tai kuorellisia manteleita
1 tl
kuivahiivaa
2 tl
psylliumia
1 tl
suolaa
2 dl
hienoksi raastettua porkkanaa
4 dl
vettä
tilkka rypsiöljyä

Gluteeniton porkkanapataleipä – ohje:

1. Yhdistä kulhossa jauhot, siemenet, pähkinät, hiiva, psyllium ja suola. Psyllium tuo taikinaan tarvittavaa sitkoa, kun leivästä puuttuvat tavalliset sitkoviljat.

2. Raasta toiseen kulhoon porkkana ja lisää reilusti kädenlämpöinen vesi (noin 42 astetta). Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota yön yli huoneenlämmössä.

3. Kumoa taikina gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulle pöydälle, vaivaa ilmakuplat pois, muotoile pyöreäksi leiväksi ja anna kohota uudestaan pöydällä noin 30 minuuttia.

4. Laita siksi aikaa kannellinen valurautapata (pohjan halkaisija noin 20 cm) tyhjänä 225-asteiseen uuniin.

5. Ota kuuma pata uunista, lorauta öljyä pohjalle ja nosta kohonnut leipä pataan. Sulje pata kannella ja nosta uuniin.

6. Paista 225 asteessa 30 minuuttia. Ota kansi pois, alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt