


Suolakinuskipiparkakut – vastustamaton yhdistelmä suolaista ja makeaa
2 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 10 min
Suolakinuskipiparkakut ovat täynnä tuttuja jouluisia makuja ja lisäksi ihanaa toffeeta sekä rouhittuja suolapähkinöitä.
Reseptin ainekset
noin 50 kpl
Taikina
150 g
voita (pehmeää)
2 dl
sokeria
1 dl
tummaa siirappia
1
muna
5 ½–6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
jauhettua kardemummaa
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 dl
pehmeää toffeeta pieninä kuutioina (Omar tai Dr. Oetker Fudge Chunks Caramel)
2 dl
suolapähkinöitä (hienoksi rouhittuna)
Päälle
kokonaisia suolapähkinöitä
Suolakinuskipiparkakut – ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siirappi ja muna. Vatkaa tasaiseksi.
- Yhdistä kaikki kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan muutamassa erässä lastalla käännellen. Siirrä taikina pakastepussissa jääkaappiin 2–24 tunniksi.
- Kauli taikina jauhojen avulla puoli senttiä paksuksi levyksi. Ota levystä haluamallasi muotilla kuvioita. Nosta ne lastalla leivinpaperille, uunipellille.
- Paista piparkakut 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes leivonnaiset saavat kauniin värin.
Vinkki!
Pikatie onneen: muotoile taikina tangoksi, viilennä jääkaapissa, leikkaa viipaleiksi ja paista ohjeen mukaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat