Suolakinuskipiparkakut – vastustamaton yhdistelmä suolaista ja makeaa

2 h 40 min
0
0

Suolakinuskipiparkakut ovat täynnä tuttuja jouluisia makuja ja lisäksi ihanaa toffeeta sekä rouhittuja suolapähkinöitä.
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (noin 50 kpl)

Taikina

  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlsokeria
  • 1 dltummaa siirappia
  • 1muna
  • 5 ½–6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tljauhettua kanelia
  • 1 tljauhettua neilikkaa
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 dlpehmeää toffeeta pieninä kuutioina (Omar tai Dr. Oetker Fudge Chunks Caramel)
  • 2 dlsuolapähkinöitä (hienoksi rouhittuna)

Päälle

  • kokonaisia suolapähkinöitä

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 10 min

Suolakinuskipiparkakut leivotaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siirappi ja muna. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Yhdistä kaikki kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan muutamassa erässä lastalla käännellen. Siirrä taikina pakastepussissa jääkaappiin 2–24 tunniksi.
  3. Kauli taikina jauhojen avulla puoli senttiä paksuksi levyksi. Ota levystä haluamallasi muotilla kuvioita. Nosta ne lastalla leivinpaperille, uunipellille.
  4. Paista piparkakut 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes leivonnaiset saavat kauniin värin.

Vinkki!

Pikatie onneen: muotoile taikina tangoksi, viilennä jääkaapissa, leikkaa viipaleiksi ja paista ohjeen mukaan.

MITÄ PIDIT?
0