Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suolakinuskipiparkakut – vastustamaton yhdistelmä suolaista ja makeaa

2 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 10 min

Suolakinuskipiparkakut ovat täynnä tuttuja jouluisia makuja ja lisäksi ihanaa toffeeta sekä rouhittuja suolapähkinöitä.

20.12.2018
Reseptin ainekset
noin 50 kpl
Taikina
150 g
voita (pehmeää)
2 dl
sokeria
1 dl
tummaa siirappia
1
muna
5 ½–6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
jauhettua kardemummaa
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 dl
pehmeää toffeeta pieninä kuutioina (Omar tai Dr. Oetker Fudge Chunks Caramel)
2 dl
suolapähkinöitä (hienoksi rouhittuna)
Päälle
kokonaisia suolapähkinöitä

Suolakinuskipiparkakut – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siirappi ja muna. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Yhdistä kaikki kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan muutamassa erässä lastalla käännellen. Siirrä taikina pakastepussissa jääkaappiin 2–24 tunniksi.
  3. Kauli taikina jauhojen avulla puoli senttiä paksuksi levyksi. Ota levystä haluamallasi muotilla kuvioita. Nosta ne lastalla leivinpaperille, uunipellille.
  4. Paista piparkakut 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes leivonnaiset saavat kauniin värin.

Vinkki!

Pikatie onneen: muotoile taikina tangoksi, viilennä jääkaapissa, leikkaa viipaleiksi ja paista ohjeen mukaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt