Kotivinkki

Suklaapullakranssi – kahvipöydän uusi suosikki

2 h 15 min
KA
0
0

Suklaapullakranssi on perinteisen pullakranssin päivitetty versio, jonka kierteistä löytyy tietenkin suklaata. Kääräise taikina ympyräksi, valuta päälle tomusokerista tehtyä kuorrutusta ja kahvipöydän uusi suosikki on valmis tarjoiltavaksi!
Tulosta
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Sami Repo

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 25 ghiivaa
  • 2 ½ dl(täys-)maitoa
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 dlsokeria
  • 1kananmuna
  • n. 8 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita huoneenlämpöisenä

Täyte

  • 100 gtummaa suklaata
  • 50 gvoita huoneenlämpöisenä
  • 100 gmarsipaania pieninä paloina
  • 1 dlsokeria
  • voiteluun 1 kananmuna

Päälle

  • 1 dltomusokeria
  • tilkka vettä tai laihaa sitruunamehua

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Suklaapullakranssi valmistuu näin:

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon, sekoita tasaiseksi. Lisää suola, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Laita hieman enemmän jauhoja kuin pikkupulliin, saat helpommin muotoiltavan taikinan. Anna sen kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina kolmeen palaan. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi, kapeaksi ja ohueksi levyksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  3. Levitä taikinalevylle voita, suklaata ja marsipaaninokareita. Sirota päälle sokeria. Kääri levyt rulliksi. Leikkaa ne pitkittäin kahtia.
  4. Laita kolme halkaistua rullaa vierekkäin ja kiedo niistä punos. Tee sama toisille kolmelle puolikkaalle. Kiepauta lopuksi kaksi punosta yhteen kranssiksi. Anna kohota 30 minuuttia.
  5. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa paistossa.
  6. Anna pullan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita tomusokeriin nestettä tilkka kerrallaan, kunnes saat jämäkän kuorrutuksen. Valuta sitä lusikalla raidoiksi pullalle. Voit halutessasi siivilöidä tomusokeria koristeeksi.
MITÄ PIDIT?
0