


Suklaapizza – herkullisin hävikkiruoka ikinä! Upota uuteen lempilättyysi syömättä jääneet karkit ja konvehdit
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Suklaapizza on huippuhyvä jälkkäri, johon uppoaa Nutellaa, karkkeja ja reilusti suklaata. Tämä herkku on mainio valinta esimerkiksi uudeksivuodeksi, sillä siihen voit käyttää jouluna syömättä jääneet makeiset ja konvehdit. Kun käytät gluteenittomia suklaita ja karkkeja, koko herkku on gluteeniton.
Reseptin ainekset
14–16 palaa
Suklaapizza
150 g
voita
150 g
suklaata
1½ dl
ruskeaa sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4
munaa
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin mix)
¼ dl
kaakaojauhetta
1 tl
kanelia
¼ tl
suolaa
Päälle
1 dl
Nutella-levitettä
piparminttukaramelleja
suklaakonvehteja
Snickers-patukka
Suklaapizza – ohje:
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele pyöreä vuoka (halk. 22–24 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.
- Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Varo, ettei suklaaseen pääse yhtään vettä.
- Vatkaa sokeri, vaniljasokeri, kaneli, kaakaojauhe, suola ja munat kulhossa käsivispilällä sekaisin.
- Lisää jauhot ja suklaaseos joukkoon.
- Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunissa noin 15–20 minuuttia. Kakku saa jäädä hiukan tahmaiseksi sisältä. Jäähdytä kakku ritilällä.
- Notkista Nutella ja levitä pohjan päälle. Koristele suklaapizza konvehdeilla ja murskatuilla suklaapatukan sekä piparminttukaramellien paloilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat