Suklaapizza – herkullisin hävikkiruoka ikinä! Upota uuteen lempilättyysi syömättä jääneet karkit ja konvehdit

55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Suklaapizza on huippuhyvä jälkkäri, johon uppoaa Nutellaa, karkkeja ja reilusti suklaata. Tämä herkku on mainio valinta esimerkiksi uudeksivuodeksi, sillä siihen voit käyttää jouluna syömättä jääneet makeiset ja konvehdit. Kun käytät gluteenittomia suklaita ja karkkeja, koko herkku on gluteeniton.
GL
KA
4.3
3
Julkaistu: 27.12.2020


Ainekset (14–16 palaa )

Suklaapizza

  • 150 gvoita
  • 150 gsuklaata
  • 1½ dlruskeaa sokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 4munaa
  • 2 dlgluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin mix)
  • ¼ dl kaakaojauhetta
  • 1 tlkanelia
  • ¼ tl suolaa

Päälle

  • 1 dlNutella-levitettä
  • piparminttukaramelleja
  • suklaakonvehteja
  • Snickers-patukka
Tulosta

Suklaapizza valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele pyöreä vuoka (halk. 22–24 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.
  2. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Varo, ettei suklaaseen pääse yhtään vettä.
  3. Vatkaa sokeri, vaniljasokeri, kaneli, kaakaojauhe, suola ja munat kulhossa käsivispilällä sekaisin.
  4. Lisää jauhot ja suklaaseos joukkoon.
  5. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunissa noin 15–20 minuuttia. Kakku saa jäädä hiukan tahmaiseksi sisältä. Jäähdytä kakku ritilällä.
  6. Notkista Nutella ja levitä pohjan päälle. Koristele suklaapizza konvehdeilla ja murskatuilla suklaapatukan sekä piparminttukaramellien paloilla.
3 kommenttia