Maku

Suklaaneliöt (Brownies)

45 min
4
24

Suklaaneliöt (Brownies)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 200 gvoita
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 5 kplmunaa
  • 1 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlkaakaojauhetta

Suklaakastike

  • 1 dlkuohukermaa
  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 rklkahvijuomaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Voitele ja jauhota vuoka, mielellään suorakulmainen, kooltaan noin 20 × 30 senttiä.

Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä paksupohjaisessa kattilassa. Jätä jäähtymään hetkeksi.

Mittaa kulhoon sokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää myös sulatettu suklaa.

Sekoita keskenään vehnäjauho ja kaakaojauhe, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Browniet saavat jäädä keskeltä hiukan kosteaksi.

Leikkaa jäähtynyt kakkulevy neliöiksi.

Tee halutessasi leivonnaisten seuraksi kuumaa suklaakastiketta. Lämmitä liedellä miedolla lämmöllä kermaa ja paloittele sen joukkoon tummaa suklaata. Sekoittele, kunnes suklaa on liuennut. Lisää kastikkeeseen vielä tilkka vahvaa kahvia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä