


Suklaabrowniekeksit – tuhdit ja tahmeat herkkupalat ovat kuin minikokoisia kakkuja
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Suklaabrowniekeksien rakenne on hieman kakkumainen brownien tyyliin. Pehmeiden keksien päälle ripoteltava sormisuola antaa maulle juuri sopivan terän. Ohje on myös gluteeniton!
Reseptin ainekset
20 kpl
100 g
tummaa suklaata
7½ dl
tomusokeria
2 dl
tummaa kaakaojauhetta
2
ison kananmunan valkuaista
1 iso
kananmuna
3 rkl
kaakaonibsejä ( tai tummaa suklaata pieneksi rouhittuna)
Päälle
1 tl
sormisuolaa
tummaa suklaata sulatettuna
Suklaabrowniekeksit valmistetaan näin:
- Rouhi suklaa. Yhdistä se tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa kulhossa. Vatkaa valkuaisten ja munan rakenne rikki. Sekoita joukkoon tomusokeriseos ja kaakaonibsit.
- Lusikoi taikinasta ruokalusikan kokoisia nokareita leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Jätä leviämisvaraa. Ripottele hieman sormisuolaa kekseille.
- Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 10−15 minuuttia, kunnes keksit ovat juuri ja juuri kypsiä. Käännä peltiä paistamisen puolessavälissä.
- Anna keksien jäähtyä kokonaan. Sulata halutessasi suklaata ja koristele keksit suklaaraidoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat