Kotivinkki

Suklaabrowniekeksit – tuhdit ja tahmeat herkkupalat ovat kuin minikokoisia kakkuja

25 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen10 min
Suklaabrowniekeksien rakenne on hieman kakkumainen brownien tyyliin. Pehmeiden keksien päälle ripoteltava sormisuola antaa maulle juuri sopivan terän. Ohje on myös gluteeniton!
GL
0
0
Kuvat Sami Repo


Ainekset (20 kpl)

  • 100 gtummaa suklaata
  • 7½ dltomusokeria
  • 2 dltummaa kaakaojauhetta
  • 2ison kananmunan valkuaista
  • 1 isokananmuna
  • 3 rklkaakaonibsejä ( tai tummaa suklaata pieneksi rouhittuna)

Päälle

  • 1 tl sormisuolaa
  • tummaa suklaata sulatettuna
Tulosta

Suklaabrowniekeksit valmistetaan näin:

  1. Rouhi suklaa. Yhdistä se tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa kulhossa. Vatkaa valkuaisten ja munan rakenne rikki. Sekoita joukkoon tomusokeriseos ja kaakaonibsit.
  2. Lusikoi taikinasta ruokalusikan kokoisia nokareita leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Jätä leviämisvaraa. Ripottele hieman sormisuolaa kekseille.
  3. Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 10−15 minuuttia, kunnes keksit ovat juuri ja juuri kypsiä. Käännä peltiä paistamisen puolessavälissä.
  4. Anna keksien jäähtyä kokonaan. Sulata halutessasi suklaata ja koristele keksit suklaaraidoilla.
MITÄ PIDIT?
0