Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaa-vadelmakakku

17.6.2010
Reseptin ainekset
Pohja
100 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
1
muna
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
100 g
tummaa suklaata
250 g
rahkaa
200 g
maustamatonta kevyttuorejuustoa
3
keltuaista
2 tl
raastettua sitruunankuorta
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
vaniljasokeria
½ dl
perunajauhoja
3
valkuaista
2 rkl
sokeria
Vadelmakastike
200 g
pakastevadelmia
2 rkl
tomusokeria
2 rkl
appelsiinimehua

Suklaa-vadelmakakku – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.
  2. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakao- sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
  3. Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisijaltaan noin 20 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte:

  1. Tee seuraavaksi täyte. Sulata suklaa vesihauteessa.
  2. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, keltuaiset, suklaa, sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu, vaniljasokeri ja perunajauhot.
  3. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto juustoseokseen varovasti käännellen.
  4. Lisää täyte vuokaan.
  5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaritilällä noin tunti tai kunnes kakku on kypsää.
  6. Kakun pinta saattaa halkeilla, mutta se kuuluu asiaan.

Vadelmakastike:

  1. Sulata vadelmat. Laita ne kulhoon ja jauha soseeksi tehosekoittimella.
  2. Lisää joukkoon tomusokeri ja appelsiinimehu.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt