Kotivinkki

Suklaa-vadelmakakku

0
0

Suklaa-vadelmakakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Pohja:

  • 100 gvoita tai margariinia
  • 1½ dlsokeria
  • 1muna
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte:

  • 100 gtummaa suklaata
  • 250 grahkaa
  • 200 gmaustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 3keltuaista
  • 2 tlraastettua sitruunankuorta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklvaniljasokeria
  • ½ dlperunajauhoja
  • 3valkuaista
  • 2 rklsokeria

Vadelmakastike:

  • 200 gpakastevadelmia
  • 2 rkltomusokeria
  • 2 rklappelsiinimehua

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.

2. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakao- sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.

3. Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisijaltaan noin 20 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte:

4. Tee seuraavaksi täyte. Sulata suklaa vesihauteessa.

5. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, keltuaiset, suklaa, sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu, vaniljasokeri ja perunajauhot.

6. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto juustoseokseen varovasti käännellen.

7. Lisää täyte vuokaan.

8. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaritilällä noin tunti tai kunnes kakku on kypsää.

9. Kakun pinta saattaa halkeilla, mutta se kuuluu asiaan.

Vadelmakastike:

10. Sulata vadelmat. Laita ne kulhoon ja jauha soseeksi tehosekoittimella.

11. Lisää joukkoon tomusokeri ja appelsiinimehu.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä