Reseptin ainekset
Pohja
100 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
1
muna
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
100 g
tummaa suklaata
250 g
rahkaa
200 g
maustamatonta kevyttuorejuustoa
3
keltuaista
2 tl
raastettua sitruunankuorta
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
vaniljasokeria
½ dl
perunajauhoja
3
valkuaista
2 rkl
sokeria
Vadelmakastike
200 g
pakastevadelmia
2 rkl
tomusokeria
2 rkl
appelsiinimehua
Suklaa-vadelmakakku – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.
- Yhdistä vehnäjauhot ja kaakao- sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
- Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisijaltaan noin 20 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Täyte:
- Tee seuraavaksi täyte. Sulata suklaa vesihauteessa.
- Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, keltuaiset, suklaa, sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu, vaniljasokeri ja perunajauhot.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto juustoseokseen varovasti käännellen.
- Lisää täyte vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alaritilällä noin tunti tai kunnes kakku on kypsää.
- Kakun pinta saattaa halkeilla, mutta se kuuluu asiaan.
Vadelmakastike:
- Sulata vadelmat. Laita ne kulhoon ja jauha soseeksi tehosekoittimella.
- Lisää joukkoon tomusokeri ja appelsiinimehu.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat