Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaa-appelsiinilevypulla

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kokeile uutta koukuttavan suklaista laskiaispullaa! Kaakaoinen pullataikina valmistetaan kätevästi levynä ja se täytetään appelsiini-suklaavaahdolla. Annospaloiksi leikattu levypulla maistuu mäenlaskun jälkeen!

18.2.2013
Reseptin ainekset
25 palaa
2 1/2 dl
täysmaitoa
25 g
hiivaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
kaakaojauhetta
1/2 tl
suolaa
6 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita
Täyte
1 1/2 dl
appelsiinimarmeladia
4 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %) (suklaa)
200 g
tuorejuustoa (appelsiini)
100 g
tummaa suklaata (rouhittuna)

Suklaa-appelsiinilevypulla – ohje:

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kaakaojauhe ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.

Lisää jauhoja koko ajan alustaen. Vaivaa taikinaa loppuvaiheessa pehmeä, huoneenlämpöinen rasva. Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina 30 × 35 cm:n kokoiseksi ja noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi leivinpaperoidulle pellille. Kohota uudelleen ja paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Halkaise pullalevy varovasti. Notkista marmeladi ja levitä pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston ja suklaan joukkoon. Levitä täyte marmeladin päälle ja nosta kansi varovasti paikoilleen. Anna suklaa-appelsiinipullalevyn tekeytyä kylmässä ennen leikkaamista annospaloiksi. Viimeistele suklaa-appelsiinipullalevy kaakaojauheella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt