Maku

Suklaa-appelsiinilevypulla

1 h 40 min
4
4

Suklaa-appelsiinilevypulla

Kokeile uutta koukuttavan suklaista laskiaispullaa! Kaakaoinen pullataikina valmistetaan kätevästi levynä ja se täytetään appelsiini-suklaavaahdolla. Annospaloiksi leikattu levypulla maistuu mäenlaskun jälkeen!
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

  • 2 1/2 dltäysmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita

Täyte

  • 1 1/2 dlappelsiinimarmeladia
  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %) (suklaa)
  • 200 gtuorejuustoa (appelsiini)
  • 100 gtummaa suklaata (rouhittuna)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kaakaojauhe ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.

Lisää jauhoja koko ajan alustaen. Vaivaa taikinaa loppuvaiheessa pehmeä, huoneenlämpöinen rasva. Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina 30 × 35 cm:n kokoiseksi ja noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi leivinpaperoidulle pellille. Kohota uudelleen ja paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Halkaise pullalevy varovasti. Notkista marmeladi ja levitä pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston ja suklaan joukkoon. Levitä täyte marmeladin päälle ja nosta kansi varovasti paikoilleen. Anna suklaa-appelsiinipullalevyn tekeytyä kylmässä ennen leikkaamista annospaloiksi. Viimeistele suklaa-appelsiinipullalevy kaakaojauheella.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä