Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kierrettä kerrakseen! Spiraalipiirakka kätkee poimuihinsa mehevää juustoa ja rouskuvia pähkinöitä

45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min

Suolaista, makeaa ja rapeaa – filotaikinasta pyöräytetyn spiraalipiirakan sisällä maistuvat sinihome- ja parmesaanijuusto sekä pähkinät ja timjami. Pinnalle valutettu hunajaöljy viimeistelee makunautinnon.

2.4.2023
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 pkt (450 g)
filotaikinaa
2 rkl
oliiviöljyä
150 g
sinihomejuustoa murusteltuna
100 g
parmesaanijuustoa raastettuna
100 g
pinjansiemeniä tai pistaasipähkinöitä
½ rku
timjamia hienonnettuna
Päälle
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
hunajaa
½ rku
timjamia hienonnettuna

Spiraalipiirakka – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikinalevyt auki ja jaa kahteen osaan.
  2. Levitä levyille oliiviöljyä, sinihomejuustoa ja parmesaania. Rouhi pinjansiemenet tai pistaasipähkinät. Ota neljäsosa rouheesta erilleen ja ripottele loppu levyjen päälle. Ripottele päälle myös timjamia.
  3. Käännä levyt napakasti rullalle. Leikkaa terävällä veitsellä varovasti pitkittäin kahtia. Käännä puolikkaita rullia päistä vastakkaisiin suuntiin niin, että ne kääntyvät kierteelle.
  4. Asettele kierteet leivinpaperin päälle pellille pyöreäksi spiraaliksi keskeltä ulospäin kierittäen. Käännä saumat alle.
  5. Voitele piirakka oliiviöljyllä. Valuta päälle hunajaa. Ripottele pinnalle loput siemenet tai pähkinät ja lopuksi timjamit.
  6. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes spiraalipiirakka on kypsä ja saanut kauniin värin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt