


Kierrettä kerrakseen! Spiraalipiirakka kätkee poimuihinsa mehevää juustoa ja rouskuvia pähkinöitä
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Suolaista, makeaa ja rapeaa – filotaikinasta pyöräytetyn spiraalipiirakan sisällä maistuvat sinihome- ja parmesaanijuusto sekä pähkinät ja timjami. Pinnalle valutettu hunajaöljy viimeistelee makunautinnon.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 pkt (450 g)
filotaikinaa
2 rkl
oliiviöljyä
150 g
sinihomejuustoa murusteltuna
100 g
parmesaanijuustoa raastettuna
100 g
pinjansiemeniä tai pistaasipähkinöitä
½ rku
timjamia hienonnettuna
Päälle
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
hunajaa
½ rku
timjamia hienonnettuna
Spiraalipiirakka – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikinalevyt auki ja jaa kahteen osaan.
- Levitä levyille oliiviöljyä, sinihomejuustoa ja parmesaania. Rouhi pinjansiemenet tai pistaasipähkinät. Ota neljäsosa rouheesta erilleen ja ripottele loppu levyjen päälle. Ripottele päälle myös timjamia.
- Käännä levyt napakasti rullalle. Leikkaa terävällä veitsellä varovasti pitkittäin kahtia. Käännä puolikkaita rullia päistä vastakkaisiin suuntiin niin, että ne kääntyvät kierteelle.
- Asettele kierteet leivinpaperin päälle pellille pyöreäksi spiraaliksi keskeltä ulospäin kierittäen. Käännä saumat alle.
- Voitele piirakka oliiviöljyllä. Valuta päälle hunajaa. Ripottele pinnalle loput siemenet tai pähkinät ja lopuksi timjamit.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes spiraalipiirakka on kypsä ja saanut kauniin värin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat