


Spelttipiparit
25 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Spelttipiparit tuovat vaihtelua piparipurkkiin! Pähkinäisen makuinen speltti sopii pipareihin loistavasti. Koristele syötävän suloiset spelttipiparit sokerikuorrutuksella ja jouluisilla sokerirakeilla.
Reseptin ainekset
60 kpl
Spelttipiparit
2 kpl
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
75 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1 tl
siirappia
3 tl
piparkakkumaustetta
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
6 dl
spelttijauhoja (puolikarkeita)
Kuorrutus
2 kpl
valkuaista
5 dl
tomusokeria
1/2 tl
sitruunamehua
1/8 tl
elintarvikeväriä (punaista)
Pinnalle
2 tl
koristerakeita
Spelttipiparit – ohje:
- Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pehmeä rasva ja jatka vatkaamista, kunnes rasva on sekoittunut vaahtoon.
- Sekoita joukkoon siirappi, piparkakkumauste ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda.
- Lisää taikinaan spelttijauhoja, kunnes saat pehmeän mutta koossa pysyvän taikinan.
- Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunti.
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä muotilla pyöreitä pikkuleipiä. Käytä kaulimisessa apuna vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään kiinni.
- Paista pipareita 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
- Tee kuorrutus. Lisää valkuaisiin tomusokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
- Siirrä puolet kuorrutteesta pursotuspussiin.
- Lisää toiseen osaan elintarvikeväri ja sekoita tasaiseksi. Siirrä toiseen pursotinpussiin.
- 10Pursota spelttipiparien pinnalle kuorrutteella ensin ympyrä ja täytä se kuorrutteella. Tarvittaessa saat tasoitettua ja levitettyä kuorrutetta cocktailtikulla.
- 11Koristele spelttipiparit jouluisilla koristelukuvioilla pinnan ollessa vielä kostea.
- 12Anna spelttipiparien kuivua huoneenlämmössä vähintään vuorokausi.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen piparitaikinan resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat