Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sour cream & onion -perunapiirakka katoaa parempiin suihin ennen kuin ehdit sipsiä sanoa

1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min

Perunatäytteinen piirakka on maukas ja näyttävä tarjottava viikonloppuiltana, illanistujaisissa tai muissa rennoissa kemuissa. Voit hyödyntää piirakkaan myös edellisenä päivänä keitetyt perunat.

5.4.2024
Reseptin ainekset
12 annosta
6-7 (250 g)
filotaikinalevyä (pakaste)
100 g
voita (sulatettuna)
Täyte:
700 g
yleisperunoita
2
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
2 prk (à 200 g)
ranskankermaa
4
munaa
150 g
parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 tl
timjamia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2
valkosipulinkynttä
1
luomusitruuna
Lisäksi:
50 g
sour cream & onion -sipsejä
100 g
kirjolohenmätiä
½ dl
ruohosipulia (hienonnettuna)

Sour cream & onion -perunapiirakka – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Tee täyte. Keitä perunat, valuta ja jäähdytä ne. Kuori ja viipaloi perunat.
  3. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi.
  4. Yhdistä kulhossa ranskankerma, munat, parmesaani, timjami, suola ja pippuri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta pestyn sitruunan kuori. Sekoita valkosipuli ja sitruunankuoriraaste ranskankermaseokseen.
  5. Levitä yksi taikinalevy työtasolle ja voitele se voisulalla. Aseta toinen taikinalevy päälle ja voitele se. Jatka kunnes kaikki levyt käytetty. Nosta pino leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (40 × 32 cm).
  6. Asettele puolet perunoista ja paistetusta sipulista vuokaan. Kaada päälle puolet ranskankermaseoksesta. Lisää loput perunat ja sipulit. Kaada päälle loppu ranskankermaseos.
  7. Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Jäähdytä piirakka huoneenlämpöiseksi.
  8. Viimeistele sipseillä, mädillä ja ruohosipulilla.

Vinkki!

Filotaikina kuivuu nopeasti. Peitä työalustalla odottavat taikinat leivinpaperilla ja kevyesti kostutella liinalla. Näin ne säilyttävät rakenteensa eivätkä halkea.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt