4(4)
Yrttiset solmusämpylät – leivo sämpylöihin Välimeren maut
1 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 20 min
Kuin kesällä! Yrteiltä tuoksuvat tuoreet sämpylät tuovat aamupalapöytään puutarhatunnelmaa.
7.8.2023
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 sämpylää
5 dlvettä
1 psskuivahiivaa
½ tlsokeria
2 tlsuolaa
1–2valkosipulinkynttä
1 tlkuivattua timjamia
½ nippuabasilikaa
½ nippuapersiljaa
7 dlgrahamvehnäjauhoja
2 dlkaurahiutaleita
1 rklöljyä
Pinnalle
auringonkukan- ja unikonsiemeniä

Yrttiset solmusämpylät – ohje:

  1. Mittaa suureen kulhoon kädenlämpöinen vesi, hiiva ja sokeri. Sekoita.
  2. Lisää suola, hienonnettu valkosipuli ja yrtit, sekoita. Lisää puolet jauhoista sekä kaurahiutaleet. Sekoita käsin, puukauhalla tai yleiskoneessa. Lisää öljy ja sitten vähitellen loput jauhoista, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Laita lämpimään paikkaan kohoamaan liinalla peitettynä noin puoleksi tunniksi.
  3. Kun taikina on kohonnut reilu kaksinkertaiseksi, kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta pitkulainen pötkö ja jaa se 12 osaan. Tee jokaisesta osasta pieni pötkö ja kiepauta se solmuksi. Nosta sämpylät pellille ja anna niiden kohota noin vartin ajan.
  4. Sivele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele siemenet pinnalle.
  5. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat pinnalta kauniin kullanruskeita ja koputellessa pohjasta rapeita.

Vinkki!

Jos haluat sämpylöihin lisää välimerellistä makua, voit valmistaa sämpylät veden sijasta tomaattimehuun.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.