Solmusämpylät

1 h 5 min
3.7
0

Solmusämpylät

MU
0
3.7
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Taikina

  • 35 ghiivaa
  • 3 1/2 dlvettä
  • 1/2 rklsuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 8 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 rklrypsiöljyä

Voiteluun

  • 1/2 dlkevytmaitoa

Pinnalle

  • 1 dlkaurahiutaleita

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Alusta käsin kimmoisaksi taikinaksi ja lisää lopuksi öljy. Kohota taikinaa leivinliinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa 30–40 minuuttia.
Leivo kohonneesta leipätaikinasta tanko. Jaa tanko 15 osaan ja muotoile paloista ohuita pitkiä tankoja. Kiepsauta tanko solmulle.

Kohota solmusämpylöitä 20 minuuttia.

Voitele solmusämpylät maidolla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.

Paista solmusämpylöitä 225 asteeessa 10–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä