Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sokerisiirappi maustaa drinkit ja jälkiruoat – katso helppo perusohje ja 5 vinkkiä tuunaamiseen

Sokerisiirappi on monen drinkin perusainesosa, mutta sitä voi käyttää myös jälkiruoissa ja kastikkeissa. Sokeriliemen valmistus on todella helppoa: sokeria ja nestettä vain keitetään kattilassa, kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Varioi makua vaihtamalla vesi mehuun ja lisäämällä liemeen marjoja, hedelmiä tai mausteita.

11.4.2024
Reseptin ainekset
1 osa
sokeria
1 osa
vettä tai mehua
hedelmiä, marjoja tai mausteita (halutessasi)

Sokerisiirappi – ohje:

  1. Mittaa kattilaan sokeria ja nestettä. Sokerin ja nesteen suhde on 1:1 eli molempia tulee saman verran. Lisää myös haluamasi mausteet.
  2. Keitä seosta kattilassa, kunnes sokeri sulaa nesteeseen ja liemi sakenee siirappimaiseksi.
  3. Anna sokerisiirapin jäähtyä ja siivilöi se puhtaaseen pulloon tai kannelliseen astiaan. Siirappi säilyy jääkaapissa hyvänä pari viikkoa.
  4. Käytä sokerisiirappia juomien ja drinkkien pohjana sekä jälkiruokien maustajana tai kastikkeina. Sokerisiirapissa marinoit maukkaiksi myös marjat ja hedelmät.

5 × makusiirappi

Hedelmistä ja marjoista saat helposti makua ja väriä sokerisiirappiin. Valmis siirappi muuntuu kotitekoiseksi limonadiksi, kun lisäät siihen kivennäisvettä.

  • Lime-mustikka: 2 dl sokeria + 2 dl vettä + 200 g mustikoita + 1 limen raastettu kuori ja mehu.
  • Yrtti-vadelma: 2 dl sokeria + 2 dl vettä + 200 g vadelmia + ¼ rku timjamia.
  • Inkivääri-sitruuna: 2 dl sokeria + 3 sitruunan mehu (2 dl) ja suikaloidut kuoret + pieni pala inkivääriä.
  • Raparperi: 2,5 dl sokeria + 2,5 dl vettä + 250 g raparperia + pieni pala inkivääriä + 1 kanelitanko + 4 neilikkaa.
  • Granaattiomena: 3 dl sokeria + 3 dl vettä + yhden (noin 400 g) granaattiomenan siemenet.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt