


Sokerisiirappi maustaa drinkit ja jälkiruoat – katso helppo perusohje ja 5 vinkkiä tuunaamiseen
Sokerisiirappi on monen drinkin perusainesosa, mutta sitä voi käyttää myös jälkiruoissa ja kastikkeissa. Sokeriliemen valmistus on todella helppoa: sokeria ja nestettä vain keitetään kattilassa, kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Varioi makua vaihtamalla vesi mehuun ja lisäämällä liemeen marjoja, hedelmiä tai mausteita.
Reseptin ainekset
1 osa
sokeria
1 osa
vettä tai mehua
hedelmiä, marjoja tai mausteita (halutessasi)
Sokerisiirappi – ohje:
- Mittaa kattilaan sokeria ja nestettä. Sokerin ja nesteen suhde on 1:1 eli molempia tulee saman verran. Lisää myös haluamasi mausteet.
- Keitä seosta kattilassa, kunnes sokeri sulaa nesteeseen ja liemi sakenee siirappimaiseksi.
- Anna sokerisiirapin jäähtyä ja siivilöi se puhtaaseen pulloon tai kannelliseen astiaan. Siirappi säilyy jääkaapissa hyvänä pari viikkoa.
- Käytä sokerisiirappia juomien ja drinkkien pohjana sekä jälkiruokien maustajana tai kastikkeina. Sokerisiirapissa marinoit maukkaiksi myös marjat ja hedelmät.
5 × makusiirappi
Hedelmistä ja marjoista saat helposti makua ja väriä sokerisiirappiin. Valmis siirappi muuntuu kotitekoiseksi limonadiksi, kun lisäät siihen kivennäisvettä.
- Lime-mustikka: 2 dl sokeria + 2 dl vettä + 200 g mustikoita + 1 limen raastettu kuori ja mehu.
- Yrtti-vadelma: 2 dl sokeria + 2 dl vettä + 200 g vadelmia + ¼ rku timjamia.
- Inkivääri-sitruuna: 2 dl sokeria + 3 sitruunan mehu (2 dl) ja suikaloidut kuoret + pieni pala inkivääriä.
- Raparperi: 2,5 dl sokeria + 2,5 dl vettä + 250 g raparperia + pieni pala inkivääriä + 1 kanelitanko + 4 neilikkaa.
- Granaattiomena: 3 dl sokeria + 3 dl vettä + yhden (noin 400 g) granaattiomenan siemenet.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat