


Siuntion lohipiiras
2 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
15 viipaletta
Taikina
10 dl
vehnäjauhoja
2 1/2 tl
suolaa
400 g
voita
4 rkl
vettä
Täyte
3 dl
pitkäjyväistä riisiä
50 g
tuoretta tilliä (silputtuna)
50 g
voita
2 tl
sitruunankuoriraastetta
1/2 rkl
hillottua inkivääriä
1/2 tl
jauhettua muskottipähkinää
1/2 tl
neilikkaa
1000 g
lohifileetä
1 tl
merisuolaa
1 tl
mustapippuria
Voiteluun
1 kpl
keltuaista
Lohipiiras – ohje:
- Siivilöi vehnäjauhot ja suola kulhoon. Nypi kylmä voi pieninä paloina jauhojen joukkoon, kunnes seos on murumaista.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita, kunnes taikina pysyy koossa (lisää vettä tarvittaessa). Siirrä taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Sekoita tuoretta tilliä kylmään riisiseokseen.
- Sekoita pehmeään voihin sitruunan raastettu kuori, inkivääri, muskotti ja neilikka.
- Rouhi lohifileille suolaa ja pippuria myllystä.
- Levitä voiseos fileen päälle ja nosta toinen filee päälle pyrstö vastakkaiseen suuntaan jotta molemmat päät ovat yhtä paksut.
- Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi, levitä riisi taikinan päälle ohueksi levyksi, mutta jätä reunoille muutama sentti tyhjää. Nosta kalafileet keskelle taikinaa riisin päälle. Sivele riisin ympärille jäävä taikina munalla. Nosta taikinan reunat fileen päälle, nipistele taikinasaumat tiiviisti kiinni ja käännä paketti ympäri uunipellille siten, että sauma jää alapuolelle.
- Voitele taikina munalla. Tee terävällä veitsellä taikinaan kalanruotokuvio tai yksinkertaiset ristiviillot.
- Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Laske lämpö 175 asteeseen ja paista vielä puoli tuntia. Peitä lohipiiras leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.
Vinkki!
Pienemmän lohipiiraan saat, kun puolitat täytteen määrät ja käytät 500 g valmisvoitaikinaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat