Maku

Siuntion lohipiiras

2 h 15 min
4
0

Siuntion lohipiiras

Teksti Siuntion hyvinvointikeskus
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

Taikina

  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 tlsuolaa
  • 400 gvoita
  • 4 rklvettä

Täyte

  • 3 dlpitkäjyväistä riisiä
  • 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)
  • 50 gvoita
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 rklhillottua inkivääriä
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1000 glohifileetä
  • 1 tlmerisuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Voiteluun

  • 1 kplkeltuaista

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Siivilöi vehnäjauhot ja suola kulhoon. Nypi kylmä voi pieninä paloina jauhojen joukkoon, kunnes seos on murumaista.
Lisää kylmä vesi ja sekoita, kunnes taikina pysyy koossa (lisää vettä tarvittaessa). Siirrä taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Sekoita tuoretta tilliä kylmään riisiseokseen.
Sekoita pehmeään voihin sitruunan raastettu kuori, inkivääri, muskotti ja neilikka.
Rouhi lohifileille suolaa ja pippuria myllystä.
Levitä voiseos fileen päälle ja nosta toinen filee päälle pyrstö vastakkaiseen suuntaan jotta molemmat päät ovat yhtä paksut
Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi, levitä riisi taikinan päälle ohueksi levyksi, mutta jätä reunoille muutama sentti tyhjää. Nosta kalafileet keskelle taikinaa riisin päälle. Sivele riisin ympärille jäävä taikina munalla. Nosta taikinan reunat fileen päälle, nipistele taikinasaumat tiiviisti kiinni ja käännä paketti ympäri uunipellille siten, että sauma jää alapuolelle.
Voitele taikina munalla. Tee terävällä veitsellä taikinaan kalanruotokuvio tai yksinkertaiset ristiviillot.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Laske lämpö 175 asteeseen ja paista vielä puoli tuntia. Peitä lohipiiras leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.
•Pienemmän lohipiiraan saat, kun puolitat täytteen määrät ja käytät 500 g valmisvoitaikinaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä