Sitruunatiramisukakku on juhlien mehevä komistus! Sitruunaa on triplasti: kakkupohjassa, täytteessä ja koristeena
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Tästä kakusta ei näköä ja makua puutu! Sitruuna viimeistelee nakukakun mehevän pohjan ja limoncellolla terästetyn täytteen. Kakun päälle kasatut minisitruunat kruunaavat juhlaherkun.
Reseptin ainekset
10–12 annosta
2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
mantelijauhetta
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
¼ tl
suolaa
1½ dl
mietoa oliiviöljyä (tai rypsiöljyä)
1 prk (200 g)
turkkilaista jogurttia
1
sitruunan kuori ja mehu
2
munaa
Vuokien voitelu
2 rkl
voita
2 rkl
korppu- tai vehnäjauhoja
Mascarponemousse
2 prk (à 2 dl)
vispikermaa
2 prk (à 250 g)
mascarponea
4 rkl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
Sitruunatäyte
1 prk (340 g)
lemon curd -sitruunatahnaa
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
limoncello-sitruunalikööriä (tai sitruunanmehua)
Lisäksi
lemon snack -minisitruunoita (tai 1 iso sitruuna)
syötäviä kukkia (esim. pieluskukka)
Sitruunatiramisukakku – ohje:
- Varaa kaksi (ø 18–20 cm) irtopohjavuokaa. Pingota leivinpaperit vuokien reunojen ja pohjan väliin. Voitele vuokien reunat voilla ja jauhota ne korppu- tai vehnäjauhoilla.
- Sekoita kulhossa vehnäjauho, mantelijauhe, sokerit, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita toisessa kulhossa öljy, jogurtti, munat sekä sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu (0,5 dl).
- Siivilöi jauhoseos jogurttiseokseen varovasti käännellen. Älä vatkaa, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokiin ja tasoita pinta.
- Paista kakkupohjia 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kakut ovat kypsiä, kun keskelle kakkua upotettuun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakkupohjien jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
- Tee mousse. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon varovasti mascarpone ja sokerit.
- Notkista sitruunatahna sitruunanmehulla ja limoncellolla. Voit halutessasi jättää limoncellon pois ja korvata sen sitruunanmehulla.
- Halkaise kakkupohjat. Nosta yksi pohja tarjoiluvadille, levitä päälle neljäsosa mascarponemoussesta ja sitruunatäytteestä. Jatka loput kerrokset samaan tapaan. Levitä loput täytteet kakun päälle.
- Koristele pestyillä ja viipaloiduilla minisitruunoilla tai sitruunanlohkoilla ja kukilla.

Vinkki!
Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa. Pidennä tällöin hieman paistoaikaa. Leikkaa kakku tällöin neljään osaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat