Maku

Sitruunaiset munkit

2 h
3.9
1

Sitruunaiset munkit

Pirteänmakuiset sitruunamunkit ovat päältä ihanan rapeita ja sokerisia, sisältä kuohkeita ja maukkaita. Sitruunaiset munkit ovat vappuherkuttelun aatelia, kokeile sinäkin! Katso myös VIDEO munkkien paistamiseen.
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 kplmunaa
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 13 dlvehnäjauhoja

Kypsentämiseen

  • 10 dlrypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 dlsokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Liuota hiiva haaleaan maitoon.

Lisää munat, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste, sokeri, suola ja rasva.

Alusta taikina kimmoisan pehmeäksi vehnäjauhoilla ja anna kohota peitettynä.

Nujerra taikina leivinpöydällä ja pyöritä tangoksi. Jaa taikinatanko noin 40 palaan ja pyöritä palat pikkupulliksi.

Anna pullien kohota liinalla peitettynä leivinlaudalla. Voit myös leipoa taikinapalat tangoiksi ja yhdistää päät saumattomaksi rinkeliksi.

Kuumenna rasva 180 asteiseksi.

Nosta kohonneet munkit varovasti reikäkauhan avulla kuumaan öljyyn tai paistinrasvaan ja kypsennä molemmin puolin.

Nosta kypsät munkit haarukan tai reikäkauhan avulla talouspaperin päälle valumaan.

Sokeroi heti tarjottavat munkit hieman jäähtyneinä.

Pakkaa pakastettavat leivonnaiset sokeroimattomina ja sokeroi vasta sulatettuna ja lämmitettyinä.

Jos et pidä tavallisesta sokeroinnista, pöläytä päälle tomusokeria tai sekoita kuorrute tomusokeri-sitruunamehuseoksesta.

Vinkki!

  • Uppopaistoon paras keittoastia on valurautapata, mutta muukin paksupohjainen kattila sopii. Käytä keittämiseen 100 % rasvaa eli paistinrasvaa, kookosrasvaa tai ruokaöljyä. Minimimäärä kattilan pohjalla on noin 4 senttiä.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä