Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunaiset munkit – rapeat, sokeriset ja juuri sopivasti raikkaat herkkupalat

2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min

Pirteän sitruunaiset munkit ovat päältä ihanan rapeita ja sokerisia, sisältä kuohkeita ja maukkaita. Kokeile sinäkin! Katso myös videolta vinkit munkkien paistamiseen.

10.2.2011
Reseptin ainekset
40 kpl
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
2 kpl
munaa
2 tl
sitruunankuoriraastetta
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 dl
rypsiöljyä
13 dl
vehnäjauhoja
Kypsentämiseen
10 dl
rypsiöljyä
Pinnalle
1 dl
sokeria

Sitruunaiset munkit – ohje:

  1. Liuota hiiva haaleaan maitoon.
  2. Lisää munat, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste, sokeri, suola ja rasva.
  3. Alusta taikina kimmoisan pehmeäksi vehnäjauhoilla ja anna kohota peitettynä.
  4. Nujerra taikina leivinpöydällä ja pyöritä tangoksi. Jaa taikinatanko noin 40 palaan ja pyöritä palat pikkupulliksi.
  5. Anna pullien kohota liinalla peitettynä leivinlaudalla. Voit myös leipoa taikinapalat tangoiksi ja yhdistää päät saumattomaksi rinkeliksi.
  6. Kuumenna rasva 180 asteiseksi.
  7. Nosta kohonneet munkit varovasti reikäkauhan avulla kuumaan öljyyn tai paistinrasvaan ja kypsennä molemmin puolin.
  8. Nosta kypsät munkit haarukan tai reikäkauhan avulla talouspaperin päälle valumaan.
  9. Sokeroi heti tarjottavat munkit hieman jäähtyneinä.
  10. 10
    Pakkaa pakastettavat leivonnaiset sokeroimattomina ja sokeroi vasta sulatettuna ja lämmitettyinä.
  11. 11
    Jos et pidä tavallisesta sokeroinnista, pöläytä päälle tomusokeria tai sekoita kuorrute tomusokeri-sitruunamehuseoksesta.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa suosikkiresepti, jolla valmistat herkulliset perinteiset munkit.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt