


Sitruunaiset munkit – rapeat, sokeriset ja juuri sopivasti raikkaat herkkupalat
2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pirteän sitruunaiset munkit ovat päältä ihanan rapeita ja sokerisia, sisältä kuohkeita ja maukkaita. Kokeile sinäkin! Katso myös videolta vinkit munkkien paistamiseen.
Reseptin ainekset
40 kpl
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
2 kpl
munaa
2 tl
sitruunankuoriraastetta
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 dl
rypsiöljyä
13 dl
vehnäjauhoja
Kypsentämiseen
10 dl
rypsiöljyä
Pinnalle
1 dl
sokeria
Sitruunaiset munkit – ohje:
- Liuota hiiva haaleaan maitoon.
- Lisää munat, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste, sokeri, suola ja rasva.
- Alusta taikina kimmoisan pehmeäksi vehnäjauhoilla ja anna kohota peitettynä.
- Nujerra taikina leivinpöydällä ja pyöritä tangoksi. Jaa taikinatanko noin 40 palaan ja pyöritä palat pikkupulliksi.
- Anna pullien kohota liinalla peitettynä leivinlaudalla. Voit myös leipoa taikinapalat tangoiksi ja yhdistää päät saumattomaksi rinkeliksi.
- Kuumenna rasva 180 asteiseksi.
- Nosta kohonneet munkit varovasti reikäkauhan avulla kuumaan öljyyn tai paistinrasvaan ja kypsennä molemmin puolin.
- Nosta kypsät munkit haarukan tai reikäkauhan avulla talouspaperin päälle valumaan.
- Sokeroi heti tarjottavat munkit hieman jäähtyneinä.
- 10Pakkaa pakastettavat leivonnaiset sokeroimattomina ja sokeroi vasta sulatettuna ja lämmitettyinä.
- 11Jos et pidä tavallisesta sokeroinnista, pöläytä päälle tomusokeria tai sekoita kuorrute tomusokeri-sitruunamehuseoksesta.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa suosikkiresepti, jolla valmistat herkulliset perinteiset munkit.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat