Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
makumatkalle pilvien ylle

Sitruunaiset enkelinkiharat – sitruunaiset pikkuleivät kuin ilmava suupala taivasta!

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Enkelinkiharat ovat klassikkopikkuleipiä, jotka tänä jouluna maustetaan sitruunankuorella. Näiden klassikkopikkuleipien erikoisuus piilee taikinan pursotuksessa, mikä luo ilmavat kierteet. Paistamisen aikana taikina leviää ja muodostaa kauniin, kiharamaisen kuvion, joka muistuttaa perinteisestä enkelikuvastosta tuttua vaaleaa kiharapilveä.

4.12.2024
Reseptin ainekset
noin 25 kpl
200 g
voita
½ dl
juoksevaa hunajaa
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
muna
1
sitruunan raastettu kuori
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ohratärkkelysjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Sitruunaiset enkelinkiharat – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä voi, hunaja ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja raastettu sitruunan kuori. Vatkaa vielä hetki.
  2. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Siirrä taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
  4. Pursota taikinasta edestakaisin siksak-liikkein leivinpaperille noin 4 × 5 cm:n kokoisia pikkuleipiä.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja säilytä kannellisessa rasiassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt