


makumatkalle pilvien ylle
Sitruunaiset enkelinkiharat – sitruunaiset pikkuleivät kuin ilmava suupala taivasta!
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Enkelinkiharat ovat klassikkopikkuleipiä, jotka tänä jouluna maustetaan sitruunankuorella. Näiden klassikkopikkuleipien erikoisuus piilee taikinan pursotuksessa, mikä luo ilmavat kierteet. Paistamisen aikana taikina leviää ja muodostaa kauniin, kiharamaisen kuvion, joka muistuttaa perinteisestä enkelikuvastosta tuttua vaaleaa kiharapilveä.
Reseptin ainekset
noin 25 kpl
200 g
voita
½ dl
juoksevaa hunajaa
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
muna
1
sitruunan raastettu kuori
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ohratärkkelysjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Sitruunaiset enkelinkiharat – ohje:
- Vatkaa pehmeä voi, hunaja ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja raastettu sitruunan kuori. Vatkaa vielä hetki.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Siirrä taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
- Pursota taikinasta edestakaisin siksak-liikkein leivinpaperille noin 4 × 5 cm:n kokoisia pikkuleipiä.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja säilytä kannellisessa rasiassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat