Maku

Sitruunainen uunilohi ja muusi

1 h 5 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
40 min
MU
GL
4.8
0
Julkaistu: 10.12.2013


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplkirjolohta (kokonainen perattuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplsitruunaa (luomu)
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)

Muusi

  • 800 gperunaa (jauhoinen lajike)
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklvoita
  • 4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
Tulosta

Huuhtele lohi tarvittaessa ja kuivaa se ulko- ja sisäpuolelta talouspaperilla. Nosta kala leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta kala sisäpuolelta suolalla ja pippurilla.

Pese sitruuna ja viipaloi se ohueksi. Täytä kalan vatsa sitruunalla ja rosmariinilla.

Paista lohi kypsäksi 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.

Valmista sillä välin muusi. Kuori ja lohko perunat. Kaada päälle sen verran vettä, että perunat lähes peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta keitinvesi. Lisää maito, suola ja voi. Soseuta perunat muusiksi survimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman nestettä. Mausta lopuksi tillillä.

Tarjoa muusi sitruunaisen uunilohen kanssa.

Kommentoi »