Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunainen uunilohi ja muusi

1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min
10.12.2013
Reseptin ainekset
4 annosta
1
kirjolohi (kokonainen perattuna)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1
sitruuna (luomu)
2 rkl
tuoretta rosmariinia (silputtuna)
Muusi
800 g
perunaa (jauhoinen lajike)
2 dl
kevytmaitoa
1/2 tl
suolaa
1 rkl
voita
4 rkl
tuoretta tilliä (silputtuna)
  1. Huuhtele lohi tarvittaessa ja kuivaa se ulko- ja sisäpuolelta talouspaperilla. Nosta kala leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta kala sisäpuolelta suolalla ja pippurilla.
  2. Pese sitruuna ja viipaloi se ohueksi. Täytä kalan vatsa sitruunalla ja rosmariinilla.
  3. Paista lohi kypsäksi 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.
  4. Valmista sillä välin muusi. Kuori ja lohko perunat. Kaada päälle sen verran vettä, että perunat lähes peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta keitinvesi. Lisää maito, suola ja voi. Soseuta perunat muusiksi survimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman nestettä. Mausta lopuksi tillillä.
  5. Tarjoa muusi sitruunaisen uunilohen kanssa.

Vinkki!

Katso myös suosituin uunilohireseptimme, jossa kala mehevöitetään sitruunan lisäksi ranskankermalla!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt