


Sitruunainen mascarponetorttu
Tämä raikas ja helppo mascarponetorttu toimii kuin tyhjänä kankaana päätähdille, kauden marjoille. Viimeistele sitruunainen mascarponetorttu haluamillasi marjolla - äläkä säästele marjoissa!
Valmista pohja.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita matalalla nopeudella joukkoon vehnäjauhot, vältä ylisekoittamasta.
Kääri taikina tuorekelmuun, litistä ja anna levätä kylmässä vähintään 30 minuuttia.
Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele n. 20-22-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka.
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä muutaman millin paksuiseksi levyksi, nosta varovaisesti piirakkavuoan päälle. Siisti reunat veitsellä.
Paista uunissa n. 15 minuutin ajan tai kunnes taikina on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.
Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään.
Levitä mascarpone pohjan päälle tasaisesti palettiveitsellä, viimeistele sitruunan kuorella ja marjoilla.
Säilytä kylmässä.