Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Soppasuosikki

Sitruunainen linssikeitto on arki-illan pelastava lämmin soppa, joka syntyy vikkelästi tölkkilinsseistä

20 min

Sitruunan kirpeys sopii linssien pehmeään makuun. Tosi nopea keitto syntyy valmiiksi kypsennetyistä tölkkilinsseistä.

2.9.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1 tlk
kypsiä punaisia linssejä (tai 2 dl kuivia punaisia linssejä)
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
porkkana
1
sitruunan mehu
4 rkl
oliiviöljyä
2 tl
juustokuminaa
1 tl
kurkumaa
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
1 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
soijaa
Lisäksi
1 dl
minttua
1 prk (200 g)
ranskankermaa

Sitruunainen linssikeitto – ohje:

  1. Huuhtele linssit siivilässä juoksevan veden alla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Raasta porkkana. Purista sitruunasta mehu.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipuleita hetki. Lisää porkkanaraaste ja paista muutama minuutti. Sekoita joukkoon linssit ja mausteet. Lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattipyree. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jos käytät kuivia linssejä, pidennä keittoaikaa 10 min. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä, jos linssit ovat keittymässä muhennokseksi.
  3. Mausta keitto sitruunanmehulla ja soijalla. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Hienonna minttu ja sekoita ranskankermaan. Lusikoi annosten päälle lisämauksi.

Vinkki!

Saat sopasta vegaanisen, kun korvaat ranskankerman maidottomalla versiolla tai jätät sen kokonaan pois.

Muokattu 18.9. klo 14.50: Lisätty raaka-ainelistaan tölkkilinssit, korjattu keittoaika ja lisätty tieto siitä, että keiton voi tehdä myös kuivista linsseistä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt