


Soppasuosikki
Sitruunainen linssikeitto on arki-illan pelastava lämmin soppa, joka syntyy vikkelästi tölkkilinsseistä
20 min
Sitruunan kirpeys sopii linssien pehmeään makuun. Tosi nopea keitto syntyy valmiiksi kypsennetyistä tölkkilinsseistä.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 tlk
kypsiä punaisia linssejä (tai 2 dl kuivia punaisia linssejä)
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
porkkana
1
sitruunan mehu
4 rkl
oliiviöljyä
2 tl
juustokuminaa
1 tl
kurkumaa
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
1 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
soijaa
Lisäksi
1 dl
minttua
1 prk (200 g)
ranskankermaa
Sitruunainen linssikeitto – ohje:
- Huuhtele linssit siivilässä juoksevan veden alla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Raasta porkkana. Purista sitruunasta mehu.
- Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipuleita hetki. Lisää porkkanaraaste ja paista muutama minuutti. Sekoita joukkoon linssit ja mausteet. Lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattipyree. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jos käytät kuivia linssejä, pidennä keittoaikaa 10 min. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä, jos linssit ovat keittymässä muhennokseksi.
- Mausta keitto sitruunanmehulla ja soijalla. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Hienonna minttu ja sekoita ranskankermaan. Lusikoi annosten päälle lisämauksi.
Vinkki!
Saat sopasta vegaanisen, kun korvaat ranskankerman maidottomalla versiolla tai jätät sen kokonaan pois.
Muokattu 18.9. klo 14.50: Lisätty raaka-ainelistaan tölkkilinssit, korjattu keittoaika ja lisätty tieto siitä, että keiton voi tehdä myös kuivista linsseistä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat