Kotivinkki

Sitruunainen jogurttikakku – mehevä ja raikas kahvipöydän ilo!

1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Sitruunainen jogurttikakku saa syvän­keltaisen värinsä tuoreesta kurkumasta. Pääsiäisen juhlapöytään kakku viimeistellään sulatetusta sokerista tehdyllä linnunpesällä!
KA
3.8
1
Julkaistu 8.4.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 2½ dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ tlaitovaniljajauhetta
  • ⅓ tlsuolaa
  • 2munaa
  • 100 gvoita
  • 1½ dlmaustamatonta jogurttia
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • ½ dlsitruunanmehua
  • 1 tltuoretta kurkumaa raastettuna tai ½ tl kuivattua kurkumaa

Sokerikori

  • 1 dlsokeria

Lisäksi

  • pieniä suklaamunia tai pääsiäiskarkkeja
Tulosta

Sitruunainen jogurttikakku valmistuu näin:

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon. Sulata voi. Sekoita voisula, jogurtti, sitruunankuoriraaste, -mehu ja kurkuma munien kanssa huolellisesti sekaisin.
  2. Yhdistä kuivat aineet kosteisiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota kakku- tai rengasvuoka (1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  3. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktail­tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  4. Tee sokeripesä. Voitele pienen kulhon ulkopinta kevyesti öljyllä ja nosta se nurinpäin leivinpaperin päälle pöydälle. Kuumenna sokeria paistinpannulla, mutta älä sekoita. Kun sokeri on sulanut ja on kauniin ruskeaa, nosta pannu heti pois levyltä, ettei sokeri pala.
  5. Valuta sokeria pikkulusikalla ohuena nauhana kulhon päälle niin, että saat linnunpesää muistuttavan koristeen. Ole hyvin varovainen polttavan kuuman sokerin kanssa! Anna sokerin jähmettyä.
  6. Irrota koriste varovasti muotista. Täytä ­sokeripesä pienillä suklaamunilla ja nosta ­kakun päälle koristeeksi.

Vinkki!

Jos et löydä kurkumaa tuoreena, kuivattu jauhekin käy hyvin.

1 kommentti