


Kakku kuin aurinko! Sitruskeikaus ihastuttaa kauniilla värillään ja raikkaalla maullaan
1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min
Leivo sitruskeikaus talven suosikkisitruksista. Kun yhdistät verigreippiä, mandariinia ja appelsiinia, saat kakkuun kauniin, värikkään pinnan ja raikkaan maun.
Reseptin ainekset
12 annosta
1 dl
fariinisokeria
50 g
voita
1
verigreippi
2
appelsiinia
2
mandariinia
Taikina
125 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
2
munaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
appelsiinimehua
Lisäksi
vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
Sitruskeikaus leivotaan näin:
- Leikkaa leivinpaperi pyöreän vuoan (ø 25 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat. Levitä fariinisokeri tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Sulata voi ja levitä se sokerin päälle.
- Kuori greippi, appelsiinit ja mandariinit veitsellä niin, että myös hedelmän valkoinen osa irtoaa. Leikkaa sitrukset ohuiksi viipaleiksi ja levitä vuokaan voin ja sokerin päälle vieri viereen.
- Vatkaa taikinan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan yhdessä appelsiinimehun kanssa. Levitä taikina vuokaan hedelmien päälle. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille. Tarjoa sitruskeikaus kanssa vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat