Sipsi-perunasalaatti – rapeat sipsit ja ranch-dippi nostavat pottuherkun uudelle tasolle!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Sipseistä tutut maut ovat nyt huippusuosittuja ruoissa. Rouskuvan sipsi-perunasalaatin kruunaavat ranch-sipsit ja -dippi, mutta toki voit vaihtaa tilalle omat suosikkisi. Nappaa ohje!
Reseptin ainekset
4
1 kg
perunoita
1
punasipuli
3
kevätsipulia
1 rku
herneenversoja
2 dl
ranch-sipsejä
Kastike
1 prk (2 dl)
kermaviiliä
1 ps (20 g)
ranch-dippimaustetta
Sipsi-perunasalaatti – ohje:
- Pese ja kuori perunat. Varhaisperunoille riittää huolellinen pesu tai rapsuttelu puhtaaksi veitsellä.
- Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15–20 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Anna jäähtyä hetken.
- Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna kevätsipulinvarret. Leikkaa tai revi herneenversot sopivan kokoisiksi.
- Sekoita dippimauste kermaviiliin.
- Leikkaa perunat kahtia tai neljään osaan. Sekoita perunat, sipulit ja herneenversot keskenään. Lusikoi päälle kastiketta ja murenna sipsejä.
- Voit halutessasi sekoittaa kastikkeen ja sipsit myös salaatin joukkoon. Lisää sipsit juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina.
Vinkit!
- Voit myös vaihdella dippi- ja sipsimakuja. Salaattiin sopivia makuja ovat myös esimerkiksi sour cream & onion, salt & vinegar ja taco.
- Katso myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat