4,6(7)
Sienisalaattitäyte blineille
gluteeniton
munaton
24 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 24 h
Sienisalaatti on blinien klassinen kaveri. Monien mielestä paras sienisalaatti syntyy haaparouskuista, mutta yhtä hyvin voit käyttää salaattiin sekarouskuja.
Julkaistu 29.1.2016
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Sienisalaattitäyte blineille
4 dlsuolattuja sieniä (tiiviisti mitattuna)
1 kplsipulia
2 dlkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)
1 rklpiparjuuritahnaa
1/2 dlsitruunamehua
1/2 tlmustapippuria
2 tlhunajaa (juoksevaa)
2 dlkuohukermaa
1 rklruohosipulia

Blinien sienisalaattitäyte valmistuu näin:

  1. Liota sieniä suolaisuudesta riippuen muutamasta tunnista vuorokauteen. Vaihda vettä välillä ja maista sieniä. Jos suolaa on liikaa, voit liottaa sieniä lopuksi maidossa tai kiehauttaa ne vedessä.
  2. Hienonna sopivan suolaisiksi liotetut sienet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Sekoita sieniin muut aineet kermaa ja ruohosipulia lukuunottamatta. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja nostele salaatin joukkoon. Mausta ruohosipulilla. Maista, ja lisää suolaa vain tarvittaessa.
  4. Tarjoa sienisalaattitäyte blinien kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen sienisalaatin resepti!

Kommentoi »