Sienisalaattitäyte blineille
gluteeniton
munaton
24 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 24 h
Sienisalaatti on blinien klassinen kaveri. Monien mielestä paras sienisalaatti syntyy haaparouskuista, mutta yhtä hyvin voit käyttää salaattiin sekarouskuja.

Reseptin ainekset 4 annosta
Sienisalaattitäyte blineille
4 dlsuolattuja sieniä (tiiviisti mitattuna)
1 kplsipulia
2 dlkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)
1 rklpiparjuuritahnaa
1/2 dlsitruunamehua
1/2 tlmustapippuria
2 tlhunajaa (juoksevaa)
2 dlkuohukermaa
1 rklruohosipulia
Blinien sienisalaattitäyte valmistuu näin:
- Liota sieniä suolaisuudesta riippuen muutamasta tunnista vuorokauteen. Vaihda vettä välillä ja maista sieniä. Jos suolaa on liikaa, voit liottaa sieniä lopuksi maidossa tai kiehauttaa ne vedessä.
- Hienonna sopivan suolaisiksi liotetut sienet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Sekoita sieniin muut aineet kermaa ja ruohosipulia lukuunottamatta. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja nostele salaatin joukkoon. Mausta ruohosipulilla. Maista, ja lisää suolaa vain tarvittaessa.
- Tarjoa sienisalaattitäyte blinien kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen sienisalaatin resepti!