1 dlkevytmaitoa (tai kivennäisvettä tai tummaa olutta)
1 tlsuolaa
1 rklvoita (sulaa)
2 kplkeltuaista
2 kplvalkuaista
Paksut blinit – ohje:
Lämmitä bulgarianjogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää joukkoon jauhot ja sokeri. Sekoita. Anna käydä huoneenlämmössä muutamia tunteja, tai nosta kulho peiteltynä jääkaappiin yöksi.
Ennen kuin alat paistaa blinejä lisää joukkoon kädenlämpöinen maito, kivennäisvesi tai olut, suola, voi ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti nostellen taikinaan.
Kuumenna 1–2 blinipannua ja sulata niillä voita. Annostele taikinaa pannulle. Kypsennä miedolla tai keskilämmöllä, jotta paksu blini ehtii kypsyä myös keskeltä. Kun taikinaan muodostuu ilmakuplia, jotka puhkeavat kraatereiksi, käännä blini ja paista kullanruskeaksi myös toiselta puolelta.
Jos haluat paistaa blinit etukäteen, elvytä ne ennen tarjoilua voitelemalla reilusti voisulalla ja kuumentamalla 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.