4,1(7)
Paksut blinit
Gluteeniton
13 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 12 h
Blinit ovat täydellistä juhlaruokaa, sillä voit paistaa ne etukäteen. Nämä mehevät, paksut blinit syntyvät hapatetusta tattari­taikinasta.
29.1.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 kpl
4 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %) (bulgarianjogurtti)
25 ghiivaa
3 dltattarijauhoja
1 tlsokeria
1 dlkevytmaitoa (tai kivennäisvettä tai tummaa olutta)
1 tlsuolaa
1 rklvoita (sulaa)
2 kplkeltuaista
2 kplvalkuaista

Paksut blinit – ohje:

  1. Lämmitä bulgarianjogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää joukkoon jauhot ja sokeri. Sekoita. Anna käydä huoneenlämmössä muutamia tunteja, tai nosta kulho peiteltynä jääkaappiin yöksi.
  2. Ennen kuin alat paistaa blinejä lisää joukkoon kädenlämpöinen maito, kivennäisvesi tai olut, suola, voi ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti nostellen taikinaan.
  3. Kuumenna 1–2 blinipannua ja sulata niillä voita. Annostele taikinaa pannulle. Kypsennä miedolla tai keskilämmöllä, jotta paksu blini ehtii kypsyä myös keskeltä. Kun taikinaan muodostuu ilmakuplia, jotka puhkeavat kraatereiksi, käännä blini ja paista kullanruskeaksi myös toiselta puolelta.
  4. Tarjoa paksut blinit mädin, sienisalaatin tai savukalatahnan kanssa.

Vinkki!

Jos haluat paistaa blinit etu­käteen, elvytä ne ennen tarjoilua voitelemalla reilusti voisulalla ja kuumentamalla 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo