Maku

Waldorfin sienisalaatti – kahden klassikon yhdistelmä on täynnä makua

1 h 25 min
GL
KA
3.74
0

Waldorfin sienisalaatti on maukas herkku joulupöytään. Selleri tuo salaattiin kivaa hapokkuutta ja pähkinät suutuntumaa. Suosittelemme!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Waldorfin sienisalaatti

  • 250 gsuolattuja sieniä
  • 1 dlhasselpähkinöitä
  • 50 glehtiselleriä
  • 1 kplpäärynää
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)

Kastike

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlmajoneesia (kevyt)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Waldorfin sienisalaatti valmistuu näin:

  1. Liota sienistä ylimääräinen suola runsaassa vedessä. Jos sienet ovat kovin suolaisia, pidä niitä kylmässä vedessä jääkaapissa yön yli.
  2. Valuta, huuhdo ja puristele sienet hyvin siivilässä. Kuutioi ne.
  3. Rouhi pähkinät, paahda ne kevyesti pannulla ja jäähdytä.
  4. Huuhtele ja hienonna sellerit. Kuori ja leikkaa päärynä pieniksi kuutioiksi. Yhdistä salaatin ainekset.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon majoneesi. Sekoita majoneesikastike varovasti salaatin joukkoon.
  6. Kumoa sienisalaatti tarjoilukulhoon.
  7. Koristele Waldorfin sienisalaatti karkeasti rouhituilla (paahdetuilla) pähkinöillä ja timjamilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen sienisalaatin resepti!

MITÄ PIDIT?
3.74