3,7(19)
Waldorfin sienisalaatti – kahden klassikon yhdistelmä on täynnä makua
Gluteeniton
Kasvis
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Waldorfin sienisalaatti on maukas herkku joulupöytään. Selleri tuo salaattiin kivaa hapokkuutta ja pähkinät suutuntumaa. Suosittelemme!
18.12.2013
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Waldorfin sienisalaatti
250 gsuolattuja sieniä
1 dlhasselpähkinöitä
50 glehtiselleriä
1 kplpäärynää
1/4 tlmustapippuria
1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
Kastike
1 dlkuohukermaa
1 1/2 dlmajoneesia (kevyt)

Waldorfin sienisalaatti – ohje:

  1. Liota sienistä ylimääräinen suola runsaassa vedessä. Jos sienet ovat kovin suolaisia, pidä niitä kylmässä vedessä jääkaapissa yön yli.
  2. Valuta, huuhdo ja puristele sienet hyvin siivilässä. Kuutioi ne.
  3. Rouhi pähkinät, paahda ne kevyesti pannulla ja jäähdytä.
  4. Huuhtele ja hienonna sellerit. Kuori ja leikkaa päärynä pieniksi kuutioiksi. Yhdistä salaatin ainekset.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon majoneesi. Sekoita majoneesikastike varovasti salaatin joukkoon.
  6. Kumoa sienisalaatti tarjoilukulhoon.
  7. Koristele Waldorfin sienisalaatti karkeasti rouhituilla (paahdetuilla) pähkinöillä ja timjamilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen sienisalaatin resepti!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo