


Sienikakkupohja – mehevän ja kuohkean kakun salaisuus on kiehuvan kuuma vesi
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Sienikakkupohja saa nimensä tiiviistä rakenteestaan, jota on helppo käsitellä. Sienikakkutaikinan muna-sokerivaahtoon lisätään kiehuvan kuumaa vettä, mikä tekee kakun koostumuksesta napakamman. Veden voi myös korvata sitruuna- tai appelsiinimehulla tai kahvilla.
Reseptin ainekset
10 annosta
3
munaa
1½ dl
sokeria
5 rkl
kiehuvaa vettä
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Vuoan voitelu
1 rkl
voita
1 rkl
korppujauhoja
Sienikakkupohja – ohje:
- Voitele ja jauhota 1½ litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kiehuva vesi lusikallinen kerrallaan vaahtoon koko ajan sekoittaen. Jatka vatkaamista vielä hetki sen jälkeen, kun kaikki vesi on lisätty.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa puoli tuntia.
- Kumoa sienikakkupohja hetken jäähtyneenä vadille tai leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä vuoalla peitettynä kokonaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat