Enkelikakku – täydellisen pehmeä kakku kruunataan marinoiduilla mansikoilla
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minEnkelikakku on pehmeää kuin pumpuli ja vaalea kuin rantahiekka. Koristele kakku limellä ja basilikalla maustetuilla mansikoilla. Tätä haluat toisenkin palan!
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.7.2019

Enkelikakku – täydellisen pehmeä kakku kruunataan marinoiduilla mansikoilla
Reseptin ainekset (10 annosta)
Kakkupohja
- 6valkuaista
- 2 tllimemehua
- 2 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 ½ dlkakkuvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Vuoan voitelu
- 1 rklvoita
- 1 rklkorppujauhoja
Marinoidut mansikat
- 250 gmansikoita
- 1limen kuori ja mehu
- 1 rklsokeria
- 6isoa basilikan lehteä
Enkelikakku valmistuu näin:
- Erottele munista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää limemehu ja sokerit koko ajan vatkaten.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ja kääntele jauhot valkuaisvaahtoon muutamassa erässä.
- Voitele kakkuvuoka (Ø 22 cm) ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi cocktailtikulla. Jos tikkuun ei tartu mitään, on kakku valmis. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, ettei kakku lässähdä.
- Perkaa ja lohko mansikat. Raasta limestä kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää sokeri ja mansikat.
- Hienonna joukkoon basilikan lehdet ja anna maustua kylmässä 10 minuuttia.
- Lusikoi mansikat kakun päälle. Kaada myös liemi, sillä se maustaa ja kostuttaa kakun herkulliseksi.
Vinkki!
Saat pohjasta gluteenittoman, kun vaihdat vehnäjauhot perunajauhoihin.

Liköörillä maustettu mansikka-valkosuklaatiramisu
Kotivinkki

Mansikat ihastuttavat sekä makeissa että suolaisissa herkuissa – tässä 12 suosikkireseptiämme

Minimuffini-mansikkavartaat – yhdistä minttusuklaan makuiset muffinit, mansikat ja vaahtokarkit helpoksi jälkkäriksi
Maku

Mansikka-rahkakakku – kesän helpoin herkku valmistuu näppärästi mökilläkin!
Kotivinkki

Vegaaninen britakakku – mansikka-raparperihillolla täytetty ihanuus valmistuu myös ilman munia
Kotivinkki

Mansikkatorttu – helpon ja nopean kesäherkun juju on seljankukkamehusta kiehautettu kiisseli
Maku

Mansikkajäätelökakku – mansikan ja suklaan yhdistelmä on varma kesähitti!
Maku

Britaleivokset – valmista jokaiselle herkuttelijalle oma pieni klassikkokakku
Maku