Maku

Enkelikakku – täydellisen pehmeä kakku kruunataan marinoiduilla mansikoilla

50 min
KA
3.83
0

Enkelikakku on pehmeää kuin pumpuli ja vaalea kuin rantahiekka. Koristele kakku limellä ja basilikalla maustetuilla mansikoilla. Tätä haluat toisenkin palan!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Kakkupohja

  • 6valkuiaista
  • 2 tllimemehua
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 ½ dlkakkuvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Marinoidut mansikat

  • 250 gmansikoita
  • 1limen kuori ja mehu
  • 1 rklsokeria
  • 6isoa basilikan lehteä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Enkelikakku valmistuu näin:

  1. Erottele munista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää limemehu ja sokerit koko ajan vatkaten.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ja kääntele jauhot valkuaisvaahtoon muutamassa erässä.
  3. Voitele kakkuvuoka (Ø 22 cm) ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi cocktailtikulla. Jos tikkuun ei tartu mitään, on kakku valmis. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, ettei kakku lässähdä.
  5. Perkaa ja lohko mansikat. Raasta limestä kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää sokeri ja mansikat.
  6. Hienonna joukkoon basilikan lehdet ja anna maustua kylmässä 10 minuuttia.
  7. Lusikoi mansikat kakun päälle. Kaada myös liemi, sillä se maustaa ja kostuttaa kakun herkulliseksi.
MITÄ PIDIT?
3.83