


Enkelikakku – täydellisen pehmeä kakku kruunataan marinoiduilla mansikoilla
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Enkelikakku on pehmeää kuin pumpuli ja vaalea kuin rantahiekka. Koristele kakku limellä ja basilikalla maustetuilla mansikoilla. Tätä haluat toisenkin palan!
Reseptin ainekset
10 annosta
Kakkupohja
6
valkuaista
2 tl
limemehua
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 ½ dl
kakkuvehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Vuoan voitelu
1 rkl
voita
1 rkl
korppujauhoja
Marinoidut mansikat
250 g
mansikoita
1
limen kuori ja mehu
1 rkl
sokeria
6
isoa basilikan lehteä
Enkelikakku valmistuu näin:
- Erottele munista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää limemehu ja sokerit koko ajan vatkaten.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ja kääntele jauhot valkuaisvaahtoon muutamassa erässä.
- Voitele kakkuvuoka (Ø 22 cm) ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi cocktailtikulla. Jos tikkuun ei tartu mitään, on kakku valmis. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, ettei kakku lässähdä.
- Perkaa ja lohko mansikat. Raasta limestä kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää sokeri ja mansikat.
- Hienonna joukkoon basilikan lehdet ja anna maustua kylmässä 10 minuuttia.
- Lusikoi mansikat kakun päälle. Kaada myös liemi, sillä se maustaa ja kostuttaa kakun herkulliseksi.
Vinkki!
Saat pohjasta gluteenittoman, kun vaihdat vehnäjauhot perunajauhoihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
