Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sieni-shawarmat – helppoa, hyvää ja täyttävää! Ota talteen resepti ja huomaat miettiväsi, miten pärjäsitkään ilman

30 min

Ripaus kurkumaa -blogin Gelawej Viyanin reseptillä valmistuvat sieni-shawarmat maistuvat myös vannoutuneimmallekin lihansyöjälle. Kääri katuruokatyyliset shawarmat rullalle ja nauti!

4.3.2022
Reseptin ainekset
2 annosta
Sieni-shawarmat
4 (250 g)
portobellosientä
2 rkl
voita
2 isoa tai 4 pientä
naanleipää tai tortillaa
kasviksia esim. salaattia, tomaattia, punasipulia
Shawarma-maustetahna
⅓ tl
juustokuminaa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
cayennepippuria tai chilijauhetta
⅓ tl
kanelia
¼ tl
jauhettua neilikkaa
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
¼ tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
3 rkl
oliiviöljyä
Jogurttikastike
½
kurkku
1
valkosipulinkynsi
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 rkl
majoneesia
2 rkl
minttua hienonnettuna
¼ tl
suolaa
(¼ tl
sumakkia)

Sieni-shawarmat valmistetaan näin:

  1. Yhdistä shawarma-mausteet, suola ja oliiviöljy. Poista sienten jalat ja hiero mausteseos sieniin.
  2. Kuumenna pannu ja aseta sienet kuumalle pannulle lakki ylöspäin. Paina sieniä kevyesti keittiölastalla. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä. Kun sienistä alkaa irrota nestettä, paina lisää, mutta varo rikkomasta sieniä. Käännä ja paina toiselta puolelta, kunnes sienet ovat kypsiä ja reunat ovat karamellisoituneet. Lisää voi ja paista sieniä vielä hetki molemmin puolin.
  3. Valmista kastike. Raasta kurkku hienoksi ja painele neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Viipaloi sienet ja kasvikset. Lämmitä naanleivät tai tortillat. Levitä päälle kastiketta. Lisää sienet ja kasvikset tasaisesti leivän keskelle. Rullaa leivät leivinpaperin avulla ja nauti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt