Maku

Sieni-shawarmat – helppoa, hyvää ja täyttävää! Ota talteen resepti ja huomaat miettiväsi, miten pärjäsitkään ilman

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Ripaus kurkumaa -blogin Gelawej Viyanin reseptillä valmistuvat sieni-shawarmat maistuvat myös vannoutuneimmallekin lihansyöjälle. Kääri katuruokatyyliset shawarmat rullalle ja nauti!
KA
5
0
Julkaistu: 4.3.2022


Reseptin ainekset (2 annosta)

Sieni-shawarmat

  • 4 (250 g)portobellosientä
  • 2 rklvoita
  • 2 isoa tai 4 pientänaanleipää tai tortillaa
  • kasviksia esim. salaattia, tomaattia, punasipulia

Shawarma-maustetahna

  • ⅓ tljuustokuminaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tlcayennepippuria tai chilijauhetta
  • ⅓ tlkanelia
  • ¼ tljauhettua neilikkaa
  • ¼ tljauhettua muskottipähkinää
  • ¼ tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 3 rkloliiviöljyä

Jogurttikastike

  • ½ kurkku
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • 1 rklmajoneesia
  • 2 rklminttua hienonnettuna
  • ¼ tlsuolaa
  • (¼ tlsumakkia)
Tulosta

Sieni-shawarmat valmistetaan näin:

  1. Yhdistä shawarma-mausteet, suola ja oliiviöljy. Poista sienten jalat ja hiero mausteseos sieniin.
  2. Kuumenna pannu ja aseta sienet kuumalle pannulle lakki ylöspäin. Paina sieniä kevyesti keittiölastalla. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä. Kun sienistä alkaa irrota nestettä, paina lisää, mutta varo rikkomasta sieniä. Käännä ja paina toiselta puolelta, kunnes sienet ovat kypsiä ja reunat ovat karamellisoituneet. Lisää voi ja paista sieniä vielä hetki molemmin puolin.
  3. Valmista kastike. Raasta kurkku hienoksi ja painele neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Viipaloi sienet ja kasvikset. Lämmitä naanleivät tai tortillat. Levitä päälle kastiketta. Lisää sienet ja kasvikset tasaisesti leivän keskelle. Rullaa leivät leivinpaperin avulla ja nauti.

Kommentoi »