Maku

Sieni-mascarponecannellonit

45 min
0
0

Sieni-mascarponecannellonit

Suolasienillä ja mascarponella täytetyt cannellonit ovat täydellinen viikonloppuruoka. Kevennettyä versiota varten voit korvata osan tai kaiken mascarponesta myös ricottalla.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 250 gcannelloneja
  • 2 dlmozzarellajuustoraastetta

tomaattikastike

  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 0,5 rklruokokidesokeria
  • mustapippuria rouhittuna
  • suolaa

Sienitäyte

  • 300 gsuolasieniä hienonnettuna
  • 1 kplsipuli
  • 200 gricottaa (voi korvata mascarponella)
  • 100 gmascarponea
  • 1 kplvalkosipulin kynsi
  • 1 kplkananmuna
  • 0,5 dltuoretta timjamia silputtuna
  • 1 rkloliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Laita uuni lämpenemään 230 °C.

Hienonna suolasieniä kevyesti ja liota niitä siivilässä juoksevan veden alla 5 minutttia. Maista ja jatka liottamista vielä 2 minuuttia, jos liian suolaisia.

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi.

Paista huolella liotettuja sieniä sipuleiden kanssa pannulla, kunnes sipulit ovat kypsyneet ja sienistä haihtuneet ylimääräiset nesteet.

Yhdistä mascarpone, ricotta ja kananmuna kulhossa. Lisää joukkoon jäähtyneet sienet. Sekoita ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä hienonnetulla timjamilla.

Mausta toisessa kulhossa tomaattikastike sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Kaada tomaattikastike uunivuoan pohjalle. Täytä tyhjät cannelloni-putket yksitellen sienitäytteellä ja lado niitä vierekkäin tomaattikastikkeen päälle uunivuokaan.

Ripottele mozzarellaraaste tasaisesti cannellonien päälle ja peitä uunivuoka kevyesti alumiinifoliolla. Paista 230 °C uunissa 30 minuuttia. Ota folio pois ja jatka paistamista, kunnes juustopinta on saanut kauniin rusketuksen.

Anna cannellonien jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä