Sieni-mascarponecannellonit
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minSuolasienillä ja mascarponella täytetyt cannellonit ovat täydellinen viikonloppuruoka. Kevennettyä versiota varten voit korvata osan tai kaiken mascarponesta myös ricottalla.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.1.2016

Sieni-mascarponecannellonit
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 250 gcannelloneja
- 2 dlmozzarellajuustoraastetta
Tomaattikastike
- 400 gtomaattimurskaa
- 1 rkloliiviöljyä
- 0,5 rklruokokidesokeria
- mustapippuria rouhittuna
- suolaa
Sienitäyte
- 300 gsuolasieniä hienonnettuna
- 1 kplsipuli
- 200 gricottaa (voi korvata mascarponella)
- 100 gmascarponea
- 1 kplvalkosipulin kynsi
- 1 kplkananmuna
- 0,5 dltuoretta timjamia silputtuna
- 1 rkloliiviöljyä
- mustapippuria
- suolaa
- Laita uuni lämpenemään 230 °C.
- Hienonna suolasieniä kevyesti ja liota niitä siivilässä juoksevan veden alla 5 minutttia. Maista ja jatka liottamista vielä 2 minuuttia, jos liian suolaisia.
- Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi.
- Paista huolella liotettuja sieniä sipuleiden kanssa pannulla, kunnes sipulit ovat kypsyneet ja sienistä haihtuneet ylimääräiset nesteet.
- Yhdistä mascarpone, ricotta ja kananmuna kulhossa. Lisää joukkoon jäähtyneet sienet. Sekoita ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä hienonnetulla timjamilla.
- Mausta toisessa kulhossa tomaattikastike sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada tomaattikastike uunivuoan pohjalle. Täytä tyhjät cannelloni-putket yksitellen sienitäytteellä ja lado niitä vierekkäin tomaattikastikkeen päälle uunivuokaan.
- Ripottele mozzarellaraaste tasaisesti cannellonien päälle ja peitä uunivuoka kevyesti alumiinifoliolla. Paista 230 °C uunissa 30 minuuttia. Ota folio pois ja jatka paistamista, kunnes juustopinta on saanut kauniin rusketuksen.
- Anna sieni-mascarponecannellonien jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua.