


Sieni-mascarponecannellonit
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Suolasienillä ja mascarponella täytetyt cannellonit ovat täydellinen viikonloppuruoka. Kevennettyä versiota varten voit korvata osan tai kaiken mascarponesta myös ricottalla.
Reseptin ainekset
8 annosta
250 g
cannelloneja
2 dl
mozzarellajuustoraastetta
Tomaattikastike
400 g
tomaattimurskaa
1 rkl
oliiviöljyä
0,5 rkl
ruokokidesokeria
mustapippuria rouhittuna
suolaa
Sienitäyte
300 g
suolasieniä hienonnettuna
1 kpl
sipuli
200 g
ricottaa (voi korvata mascarponella)
100 g
mascarponea
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kananmuna
0,5 dl
tuoretta timjamia silputtuna
1 rkl
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
- Laita uuni lämpenemään 230 °C.
- Hienonna suolasieniä kevyesti ja liota niitä siivilässä juoksevan veden alla 5 minutttia. Maista ja jatka liottamista vielä 2 minuuttia, jos liian suolaisia.
- Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi.
- Paista huolella liotettuja sieniä sipuleiden kanssa pannulla, kunnes sipulit ovat kypsyneet ja sienistä haihtuneet ylimääräiset nesteet.
- Yhdistä mascarpone, ricotta ja kananmuna kulhossa. Lisää joukkoon jäähtyneet sienet. Sekoita ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä hienonnetulla timjamilla.
- Mausta toisessa kulhossa tomaattikastike sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada tomaattikastike uunivuoan pohjalle. Täytä tyhjät cannelloni-putket yksitellen sienitäytteellä ja lado niitä vierekkäin tomaattikastikkeen päälle uunivuokaan.
- Ripottele mozzarellaraaste tasaisesti cannellonien päälle ja peitä uunivuoka kevyesti alumiinifoliolla. Paista 230 °C uunissa 30 minuuttia. Ota folio pois ja jatka paistamista, kunnes juustopinta on saanut kauniin rusketuksen.
- Anna sieni-mascarponecannellonien jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat