


suupala nostalgiaa
Serinakakut – palaa lapsuuden joulun makumuistoihin joka puraisulla
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Serinakakku on perinteinen, pieni ja herkullinen pikkuleipä, jota usein leivotaan erityisesti joulun aikaan Pohjoismaissa. Sen tyypillisiä piirteitä ovat voinen, pehmeän mureneva rakenne sekä päällä olevat mantelirouhe. Serinakakut maustetaan vaniljalla ja fariinisokeri lisää maun syvyyttä. Perinteiset serinakakut ovat helppoja valmistaa, joten ne onnistuvat myös lasten kanssa leipoessa.
Reseptin ainekset
noin 50 kpl
200 g
voita tai margariinia
2 dl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
muna
3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Voiteluun
1
muna
Pinnalle
2 rkl
mantelirouhetta
Serinakakut – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita rasvaseokseen.
- Ota taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja pyörittele ne palloiksi leivinpaperin päälle pellille. Paina palloja hiukan matalammiksi.
- Voitele pikkuleivät kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele mantelirouhetta päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä, ja säilytä purkissa kosteudelta suojattuna.
Vinkki!
Voit käyttää serinakakkujen koristeluun myös pähkinärouhetta tai raesokeria. Gluteenittomat pikkuleivät saat vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat