


Grillaa vegeä! Maukkaat seesamiporkkanat ja vuohenjuusto-munakoisokiekot paistuvat valurautapannulla tai parilalla
45 min
Kun seesamiporkkanat ovat melkein kypsiä, on aika grillata munakoisokiekot ja vuohenjuusto. Ne kypsyvät samanaikaisesti parissa minuutissa. Grillaa halutessasi mukaan halkaistu lime. Kääntele vuorotahtiin, ja valmista tuli!
Reseptin ainekset
4 annosta
12
ohutta porkkanaa
1 tl
suolaa
2 tl
juustokuminaa
2 rkl
seesamiöljyä
1 dl
seesaminsiemeniä
Juusto-munakoisokiekot
½
munakoiso
¼ tl
suolaa
1
muna
1½ dl
pankojauhoja
4
isoa kiekkoa vuohenjuustoa (esim. Soignon)
Lisäksi
½ rku
lehtipersiljaa
Seesamiporkkanat ja vuohenjuusto-munakoisokiekot – ohje:
- Pese porkkanat ja halkaise paksut yksilöt pitkittäin puoliksi. Yhdistä suola, juustokumina ja seesamiöljy, ja levitä seos kauttaaltaan porkkanoille. Mittaa seesaminsiemenet matalalle lautaselle ja pyörittele porkkanat siemenissä.
- Leikkaa munakoisosta 4 puolen sentin paksuista kiekkoa. Mausta leikkuupinnat ripauksella suolaa.
- Riko muna keittolautaselle ja vatkaa rakenne haarukalla. Kaada pankojauhot omalle lautaselleen. Pyörittele vuohenjuustokiekot ensin munassa ja sitten pankojauhoissa.
- Kypsennä porkkanoita grillissä matalareunaisessa valurautapannussa tai grillin parilapuolella noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Kääntele porkkanoita ahkerasti grillauksen aikana.
- Porkkanoiden grillauksen loppupuolella kypsennä munakoisokiekkoja grillin ritiläpuolella minuutti per puoli. Paista samanaikaisesti leivitettyjä vuohenjuustokiekkoja parilalla noin minuutti per puoli tai kunnes juusto tuntuu pehmenneeltä mutta säilyttää vielä muotonsa.
- Nosta paistetut vuohenjuustot munakoisokiekkojen päälle. Hienonna lehtipersilja porkkanoille.
Vinkki!
Lorauta tarvittaessa tilkka öljyä parilalle ennen vuohenjuustojen paistamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat