


Seeprakakku
1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min
Tiikerikakun serkku, seeprakakku, on hyvin säilyvä kuivakakku. Kuorruta seeprakakku halutessasi tomusokerikuorrutteella.
Reseptin ainekset
16 palaa
Seeprakakku
4
munaa
3 dl
sokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
kevytmaitoa (kädenlämpöistä)
2 ½ dl
rypsiöljyä
1 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl
piparkakkumaustetta
Seeprakakku – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä hitaasti vatkaten.
- Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja piparkakkumausteet.
- Voitele ja korppujauhota 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka. Ota kaksi puolen desin mittaa: kumoa kakkuvuoan vastakkaisille reunoille mitalliset vaaleaa taikinaa ja heti perään päälle mitalliset tummaa taikinaa. Kaada taikinat aina samaan kohtaan. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on vuoassa.
- Nosta kakku 175-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen kuin kumoat kakun vuoasta.
- Kääri jäähtynyt seeprakakku kelmuun ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki!
Kokeile myös ikisuosittua perinteisen tiikerikakun ohjetta. "Vihdoin ohje, jolla tuli mehevä, kostea kuivakakku. Suosittelen", kehuu lukija reseptiämme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat