Maku

Seeprakakku

1 h 5 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
40 min
Tiikerikakun serkku, seeprakakku, on hyvin säilyvä kuivakakku. Kuorruta seeprakakku halutessasi tomusokerikuorrutteella.
4
2
Julkaistu 12.11.2014


Reseptin ainekset (16 palaa)

  • 4 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkevytmaitoa (kädenlämpöistä)
  • 2 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklpiparkakkumaustetta
Tulosta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä hitaasti vatkaten.

Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja piparkakkumausteet.

Voitele ja korppujauhota 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka. Ota kaksi puolen desin mittaa: kumoa kakkuvuoan vastakkaisille reunoille mitalliset vaaleaa taikinaa ja heti perään päälle mitalliset tummaa taikinaa. Kaada taikinat aina samaan kohtaan. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on vuoassa.

Nosta kakku 175-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen kuin kumoat kakun vuoasta.

Kääri jäähtynyt seeprakakku kelmuun ja säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia