Seeprakakku

1 h 5 min
4.5
1

Seeprakakku

Tiikerikakun serkku, seeprakakku, on hyvin säilyvä kuivakakku. Kuorruta seeprakakku halutessasi tomusokerikuorrutteella.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 4 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkevytmaitoa (kädenlämpöistä)
  • 2 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklpiparkakkumaustetta

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä hitaasti vatkaten.

Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja piparkakkumausteet.

Voitele ja korppujauhota 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka. Ota kaksi puolen desin mittaa: kumoa kakkuvuoan vastakkaisille reunoille mitalliset vaaleaa taikinaa ja heti perään päälle mitalliset tummaa taikinaa. Kaada taikinat aina samaan kohtaan. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on vuoassa.

Nosta kakku 175-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen kuin kumoat kakun vuoasta.

Kääri jäähtynyt seeprakakku kelmuun ja säilytä jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä