


Se maukkaampi kanaviillokki
Perinteinen kanaviillokki muuttuu maukkaammaksi, kun liha keitetään perinteiseen tapaan, mutta ruokaan lisätään kunnon tujaus currya sekä sitruunaa ja kermaa.
1. Laita tilavaan kattilaan vesi, suola ja broilerinkoivet. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori reikäkauhalla pois pinnalle nouseva vaahto. 2. Kuori ja lohko porkkana. Kuori ja halkaise sipuli. Lisää kasvikset sekä pippurit ja laakerinlehdet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen tunnin ajan. Lisää vettä tarvittaessa. 3. Nosta koipi-reisipalat liemestä. Anna jäähtyä ja erottele liha luista. Paloittele lihapalat tarvittaessa sopiviksi suupaloiksi. Siivilöi liemi talteen. 4. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja curry ja anna kiehahtaa sekoitellen. Lisää vähitellen sekaan siivilöityä keitinlientä. Anna liemen kiehua välillä sekoitellen, kunnes saat sopivan paksuisen kastikkeen. 5. Lisää kastikkeeseen pilkotut kananlihat. Mausta ripauksella suolaa, valkopippuria ja sokeria sekä sitruunamehulla. 6. Lisää kanaviillokkiin lopuksi kerma. Anna kiehahtaa ja tarkista maku. Tarjoa kanaviillokki riisin sekä mustaherukkahyytelöllä ja pakastemustaherukoilla maustetun valkokaaliraasteen kanssa.
Suosittelemme myös näitä
HUOM. Jos tarjolla ei ole maustamattomia koipia, huuhtele marinadi pois ennen valmistusta.