1. Levitä leipäviipaleet tiiviisti kelmulle, hieman toistensa päälle (3 x 5 viipaletta). Leikkaa halutessasi ensin kuoret pois. Kauli leipäviipaleita hieman ohuemmiksi, niin niiden käsittely ja rullaaminen on helpompaa.
2. Kostuta levy maidolla.
3. Irrota täytteen lohi pikkupaloiksi. Sekoita ne tuorejuuston ja tillin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuurella. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Levitä täyte levylle.
4. Rullaa leipälevy kelmun avulla kuin tekisit kääretorttua. Käännä saumapuoli alas. Kiepauta vielä toinen kelmupala rullan ympärille niin, että saat napakan paketin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
5. Tee kuorrutus. Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä hetki sähkövatkaimella. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Jos kuorrutus tuntuu liian jähmeältä, voit ohentaa sitä tilkalla maitoa. Kuorruta lohikääretorttu.
6. Koristele kääretorttu lohella, yrteillä, versoilla ja halutessasi ravuilla. Rouhi päälle pippuria.