3,6(67)
Savulohikääretorttu – pyöräytä voileipäkakku iloisesti rullalle!
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h
Yllätä juhlavieraat ja kiepauta perinteisen voileipäkakun sijaan herkullinen savulohikääretorttu. Reseptien lopusta löydät kuvalliset ohjeet kääretortun kasaamiseen!
28.6.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
n. 12 palaa
15isoa viipaletta paahtoleipää
n. 1 ½ dlmaitoa kostutukseen
Täyte
n. 400 ghienonnettua lämminsavulohta
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
4 rklhienonnettua tilliä
1 tlsormisuolaa
½ tlvalkopippuria myllystä
1–2 tlraastettua piparjuurta
Kuorrutus
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
½ tlsormisuolaa
¼ tlmustapippuria myllystä
1 tlsinappia
(maitoa)
Koristeluun
100 gkylmäsavu- tai graavilohta
tilliä
versoseosta tai miniyrttejä
(jättikatkaravunpyrstöjä tai jokirapuja)
muutama kierros valko- tai mustapippuria myllystä

1. Levitä leipäviipaleet tiiviisti kelmulle, hieman toistensa päälle (3 x 5 viipaletta). Leikkaa halutessasi ensin kuoret pois. Kauli leipäviipaleita hieman ohuemmiksi, niin niiden käsittely ja rullaaminen on helpompaa.

2. Kostuta levy maidolla.

3. Irrota täytteen lohi pikkupaloiksi. Sekoita ne tuorejuuston ja tillin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuurella. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Levitä täyte levylle.

4. Rullaa leipälevy kelmun avulla kuin tekisit kääretorttua. Käännä saumapuoli alas. Kiepauta vielä toinen kelmupala rullan ympärille niin, että saat napakan paketin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

5. Tee kuorrutus. Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä hetki sähkövatkaimella. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Jos kuorrutus tuntuu liian jähmeältä, voit ohentaa sitä tilkalla maitoa. Kuorruta lohikääretorttu.

6. Koristele kääretorttu lohella, yrteillä, versoilla ja halutessasi ravuilla. Rouhi päälle pippuria.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo