


Vastustamaton makupari! Salt & vinegar -lohkoperunat lainaavat makunsa sipseiltä
1 h 10 min
Lohkoperunat maistuvat herkullisen suolaisilta ja kirpeän etikkaisilta – näihin tulee himo! Tarjoa paahtuneet potut merileväkaviaarilla ja savuaromilla maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
perunoita
n. 1 l
vettä
2 dl
väkiviinaetikkaa
1 tl
suolaa
4 rkl
oliiviöljyä
2
oksaa rosmariinia
½ tl
suolaa
Savukermaviilikastike
1 prk
kermaviiliä (200 g)
½ tl
suolaa
½ tl
savuaromia
½ tl
suolaa
1 prk
merileväkaviaaria (170 g)
- Pese ja lohko perunat. Laita perunalohkot kattilaan ja kaada päälle vettä niin,että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää etikka ja suola, kuumenna kiehuvaksi. Keitä lohkon koosta riippuen 10–15 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Valuta perunat siivilässä ja anna kuivahtaa hetki.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita perunat leivinpaperin päälle pellille.
- Sekoita joukkoon öljy ja rosmariinit. Paista uunissa 25–30 minuuttia.
- Mausta perunat suolalla. 5. Yhdistä kastikkeen ainekset ja tarjoa perunoiden kanssa.
Vinkki!
Kokeile juhlaviksi lohkoperunoiksi erilaisia väriperunoita. Sellaisia ovat muun muassa sinertävät Blue Congo ja Synkeä Sakari, punamaltoiset Mulberry Beauty ja Lipstick ja liila Violet Queen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat