Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sacherleivos – klassikkokakun makumaailma pienoiskoossa

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Sacherleivokset valmistuvat kätevästi pellillä. Vaikka koko on eri, suussasulava makumaailma on sama kuin alkuperäisessä sacherkakussa.

27.3.2017
Reseptin ainekset
30 palaa
Pohja
4 kpl
munaa
200 g
suklaata (tummaa)
125 g
voita (pehmeää)
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
Kostutus
1 dl
kahvijuomaa
1 rkl
tomusokeria
1 rkl
konjakkia (tai rommia)
Väliin
2 dl
aprikoosihilloa
Päälle
1 1/2 dl
kuohukermaa
200 g
suklaata (tummaa)
1 rkl
voita

Sacherleivokset valmistuvat näin:

  1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa, puhtailla vatkaimilla.
  2. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa, 30 sekunnin välein sekoittaen.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan. Kääntele taikinaan valkuaisvaahto lastalla nostellen.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (30 cm x 40 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla testattaessa kypsä.
  6. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se veitsellä kahdeksi yhtä suureksi palaksi. Kostuta alimmainen kakkupohja tomusokerilla makeutetulla kahvilla. Halutessasi voit lisätä kahviin tilkan alkoholia.
  7. Levitä päälle hilloa. Nosta päälle toinen kakkulevy.
  8. Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma pinnoitetussa kattilassa. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi. Levitä kuorrutus nopeasti kakun päälle veitsellä tai lastalla. Anna kuorrutuksen jähmettyä.
  9. Leikkaa kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä paloiksi.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen sacherkakun resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt