Maku

Sacherleivokset

50 min
5
0

Sacherleivokset

Leivo klassikkokakku suussasulaviksi leivoksiksi. Sacherleivokset valmistuvat kätevästi pellillä. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 200 gsuklaata (tummaa)
  • 125 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Kostutus

  • 1 dlkahvijuomaa
  • 1 rkltomusokeria
  • 1 rklkonjakkia (tai rommia)

Väliin

  • 2 dlaprikoosihilloa

Päälle

  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 200 gsuklaata (tummaa)
  • 1 rklvoita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Leivo sacherleivokset näin:

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa, puhtailla vatkaimilla.

Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa, 30 sekunnin välein sekoittaen.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan. Kääntele taikinaan valkuaisvaahto lastalla nostellen.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (30 cm x 40 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla testattaessa kypsä.

Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se veitsellä kahdeksi yhtä suureksi palaksi. Kostuta alimmainen kakkupohja tomusokerilla makeutetulla kahvilla. Halutessasi voit lisätä kahviin tilkan alkoholia.

Levitä päälle hilloa. Nosta päälle toinen kakkulevy.

Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma pinnoitetussa kattilassa. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi. Levitä kuorrutus nopeasti kakun päälle veitsellä tai lastalla. Anna kuorrutuksen jähmettyä.

Leikkaa kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä paloiksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä