


Sacherleivos – klassikkokakun makumaailma pienoiskoossa
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Sacherleivokset valmistuvat kätevästi pellillä. Vaikka koko on eri, suussasulava makumaailma on sama kuin alkuperäisessä sacherkakussa.
Reseptin ainekset
30 palaa
Pohja
4 kpl
munaa
200 g
suklaata (tummaa)
125 g
voita (pehmeää)
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
Kostutus
1 dl
kahvijuomaa
1 rkl
tomusokeria
1 rkl
konjakkia (tai rommia)
Väliin
2 dl
aprikoosihilloa
Päälle
1 1/2 dl
kuohukermaa
200 g
suklaata (tummaa)
1 rkl
voita
Sacherleivokset valmistuvat näin:
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa, puhtailla vatkaimilla.
- Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa, 30 sekunnin välein sekoittaen.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan. Kääntele taikinaan valkuaisvaahto lastalla nostellen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (30 cm x 40 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla testattaessa kypsä.
- Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se veitsellä kahdeksi yhtä suureksi palaksi. Kostuta alimmainen kakkupohja tomusokerilla makeutetulla kahvilla. Halutessasi voit lisätä kahviin tilkan alkoholia.
- Levitä päälle hilloa. Nosta päälle toinen kakkulevy.
- Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma pinnoitetussa kattilassa. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi. Levitä kuorrutus nopeasti kakun päälle veitsellä tai lastalla. Anna kuorrutuksen jähmettyä.
- Leikkaa kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä paloiksi.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen sacherkakun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat