Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Saaristolaisleipä omenamehuun – se maukas lämpimäinen, jota on mahdoton vastustaa!

2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min

Maltainen saaristolaisleipä maistuu ihanalta omenamehuun tehtynä! Leivät ovat parhaimmil­laan, kun annat niiden tekeytyä viileässä pari päivää. Ohjeella teet kolme leipää.

24.11.2021
Reseptin ainekset
3 leipää
8 dl
omenatuoremehua
50 g
tuorehiivaa
1½ dl
tummaa siirappia
1 rkl
suolaa
3 dl
kaljamaltaita
3 dl
kolmen viljan leseseosta
3 dl
ruisjauhoja
2 dl
kuorittuja auringonkukansiemeniä
6 dl
vehnäjauhoja
Koristelu
2
pientä omenaa
Vuokien voiteluun
voita tai rypsiöljyä
Voitelu
2 rkl
siirappia
2 rkl
vettä

Saaristolaisleipä omenamehuun – ohje:

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva mehuun. Lisää siirappi ja suola.
  2. Sekoita maltaat, leseet, ruisjauhot ja auringonkukansiemenet puuhaarukalla nesteeseen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina on kuin paksua puuroa.
  3. Jaa taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan (1 l). Kohota peitettyinä tunti.
  4. Asettele leipien päälle pieniä, kuorineen ja siemenkotineen leikattuja omenaviipaleita. Paista leipiä 175-asteisen uunin alatasolla 1,5 tuntia. Voitele leivät siirappivedellä tunnin paistamisen jälkeen.
  5. Kumoa vähän jäähtyneet leivät ritilälle. Peitä liinalla ja jäähdytä. Kääri leivät tuorekelmuun tai folioon.

Vinkki!

Ota talteen myös herkullisen, appelsiinimehulla mehevöitetyn saaristoleivän resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt