Kotivinkki

Saaristolaisleipä omenamehuun – se maukas lämpimäinen, jota on mahdoton vastustaa!

2 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h 30 min
Maltainen saaristolaisleipä maistuu ihanalta omenamehuun tehtynä! Leivät ovat parhaimmil­laan, kun annat niiden tekeytyä viileässä pari päivää. Ohjeella teet kolme leipää.
KA
MU
4.2
0
Julkaistu: 24.11.2021


Ainekset (3 leipää)

  • 8 dlomenatuoremehua
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1½ dltummaa siirappia
  • 1 rklsuolaa
  • 3 dlkaljamaltaita
  • 3 dlkolmen viljan leseseosta
  • 3 dlruisjauhoja
  • 2 dlkuorittuja auringonkukansiemeniä
  • 6 dlvehnäjauhoja

Koristelu

  • 2pientä omenaa

Vuokien voiteluun

  • voita tai rypsiöljyä

Voitelu

  • 2 rklsiirappia
  • 2 rklvettä
Tulosta

Saaristolaisleipä omenamehuun valmistuu näin:

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva mehuun. Lisää siirappi ja suola.
  2. Sekoita maltaat, leseet, ruisjauhot ja auringonkukansiemenet puuhaarukalla nesteeseen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina on kuin paksua puuroa.
  3. Jaa taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan. Kohota peitettyinä tunti.
  4. Asettele leipien päälle pieniä, kuorineen ja siemenkotineen leikattuja omenaviipaleita. Paista leipiä 175-asteisen uunin alatasolla 1,5 tuntia. Voitele leivät siirappivedellä tunnin paistamisen jälkeen.
  5. Kumoa vähän jäähtyneet leivät ritilälle. Peitä liinalla ja jäähdytä. Kääri leivät tuorekelmuun tai folioon.

Kommentoi »