Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rukiinen karpalojuustokakku – kirpakan marjan ja pehmeän rukiin yhdistelmä yllättää ihanasti

4 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 0 min

Rukiinen karpalojuustokakku saa pohjan ruislastuista ja täytteen happamista karpaloista. Voimakkaan makuparin kesyttää vaniljasokerilla makeutettu tuorejuusto.

3.12.2020
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
100 g
jälkiuunilastuja
25 g
voita
Täyte
3
liivatelehteä
3 dl (noin 150 g)
karpaloita
1 ½ dl
sokeria
2 rkl
vettä
400 g
tuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
Koristeeksi
1 dl (50 g)
jäisiä karpaloita
1 dl
tomusokeria
rosmariininoksia

Rukiininen karpalojuustokakku – ohje:

  1. Murskaa jälkiuunilastut tehosekoittimessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Mittaa karpalot, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta, kunnes sokeri on sulanut ja karpalot hieman hajonneet. Soseuta seos sauvasekoittimella ja lisää joukkoon hyvin puristellut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja kaada päälle jäähtynyt karpalosose. Mausta vaniljasokerilla ja sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten vuorokauden yli.
  4. Koristele karpalojuustokakku tomusokerissa pyöritellyillä jäisillä karpaloilla ja rosmariinin oksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt