


Rukiinen karpalojuustokakku – kirpakan marjan ja pehmeän rukiin yhdistelmä yllättää ihanasti
4 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 0 min
Rukiinen karpalojuustokakku saa pohjan ruislastuista ja täytteen happamista karpaloista. Voimakkaan makuparin kesyttää vaniljasokerilla makeutettu tuorejuusto.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
100 g
jälkiuunilastuja
25 g
voita
Täyte
3
liivatelehteä
3 dl (noin 150 g)
karpaloita
1 ½ dl
sokeria
2 rkl
vettä
400 g
tuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
Koristeeksi
1 dl (50 g)
jäisiä karpaloita
1 dl
tomusokeria
rosmariininoksia
Rukiininen karpalojuustokakku – ohje:
- Murskaa jälkiuunilastut tehosekoittimessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen. Mittaa karpalot, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta, kunnes sokeri on sulanut ja karpalot hieman hajonneet. Soseuta seos sauvasekoittimella ja lisää joukkoon hyvin puristellut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
- Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja kaada päälle jäähtynyt karpalosose. Mausta vaniljasokerilla ja sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten vuorokauden yli.
- Koristele karpalojuustokakku tomusokerissa pyöritellyillä jäisillä karpaloilla ja rosmariinin oksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat