Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
ohje, jolla onnistut

Ruispalat kotikonstein − tämän helpommaksi ei ruisleivän teko muutu!

2 h 40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 25 min

Kotitekoiset ruispalat tehdään nopeasti sekoitettavalla hiivataikinalla. Lisärouhetta leipiin saat, kun lisäät taikinaan ja leipien pinnalle ruisleseitä.

20.1.2025
Reseptin ainekset
10 kpl
5 dl
piimää
1 ps (11 g)
kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
1 rkl
tummaa siirappia
1 tl
suolaa
6 + 1 dl
ruisjauhoja
1 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 + ½ dl
ruisleseitä

Ruispalat − ohje:

  1. Lämmitä piimä 42-asteiseksi, jos käytät kuivahiivaa tai kädenlämpöiseksi, jos käytät tuorehiivaa. Liuota hiiva piimään, lisää siirappi ja suola. Lisää jauhot ja 1 dl leseitä vähän kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
  2. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti.
  3. Ripottele pöydälle 1 dl ruisjauhoja ja 0,5 dl leseitä ja kumoa tahmea tai kina päälle. Jauhota taikina kauttaaltaan kunnolla.
  4. Taputtele taikina noin 2 cm paksuksi ja noin 30 × 25 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy 10 samankokoiseen palaan ja siirrä palat leivinpaperin päälle pellille. Kohota ilman liinaa noin tunti.
  5. Pistele leivät haarukalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
  6. Halkaise kypsät ruispalat lämpiminä. Älä peitä leipiä liinalla paistamisen jälkeen.

Vinkki!

Voit lisätä leseitä myös ruispalojen pinnalle leipiä muotoiltaessa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt