


ohje, jolla onnistut
Ruispalat kotikonstein − tämän helpommaksi ei ruisleivän teko muutu!
2 h 40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 25 min
Kotitekoiset ruispalat tehdään nopeasti sekoitettavalla hiivataikinalla. Lisärouhetta leipiin saat, kun lisäät taikinaan ja leipien pinnalle ruisleseitä.
Reseptin ainekset
10 kpl
5 dl
piimää
1 ps (11 g)
kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
1 rkl
tummaa siirappia
1 tl
suolaa
6 + 1 dl
ruisjauhoja
1 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 + ½ dl
ruisleseitä
Ruispalat − ohje:
- Lämmitä piimä 42-asteiseksi, jos käytät kuivahiivaa tai kädenlämpöiseksi, jos käytät tuorehiivaa. Liuota hiiva piimään, lisää siirappi ja suola. Lisää jauhot ja 1 dl leseitä vähän kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
- Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti.
- Ripottele pöydälle 1 dl ruisjauhoja ja 0,5 dl leseitä ja kumoa tahmea tai kina päälle. Jauhota taikina kauttaaltaan kunnolla.
- Taputtele taikina noin 2 cm paksuksi ja noin 30 × 25 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy 10 samankokoiseen palaan ja siirrä palat leivinpaperin päälle pellille. Kohota ilman liinaa noin tunti.
- Pistele leivät haarukalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
- Halkaise kypsät ruispalat lämpiminä. Älä peitä leipiä liinalla paistamisen jälkeen.
Vinkki!
Voit lisätä leseitä myös ruispalojen pinnalle leipiä muotoiltaessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat