


Sekoita, kauli ja paista
Rosmariini-merisuolanäkkäri – itse tehty näkkäri hurmaa helppoudellaan
 40 min
{
Aktiivinen  10 min
Passiivinen  30 min
Helppo näkkileipä saa makua kaurahiutaleista, oliiviöljystä, rosmariinista ja merisuolasta. Tarjoa juuston, levitteen tai esimerkiksi joulun alkupalojen seurana.
Reseptin ainekset
1 pellillinen
3 dl
kaurahiutaleita 
3½ dl
vehnäjauhoja 
½ tl
hienoa merisuolaa 
3 dl
kylmää vettä 
½ d
oliiviöljyä 
Lisäksi
2
rosmariininoksaa 
1–2 tl
sormisuolaa 
Rosmariini-merisuolanäkkäri – ohje:
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää kylmä vesi ja öljy, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
 - Kumoa taikina leivinpaperiarkille ja laita toinen leivinpaperiarkki päälle. Kauli uunipellin kokoiseksi, tasaisen ohueksi levyksi. Siirrä näkkileipä leivinpaperin avulla uunipellille ja poista päällimmäinen paperi.
 - Hienonna rosmariini ja ripottele näkkileivän pinnalle yhdessä sormisuolan kanssa.
 - Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen murtamista paloiksi.
 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
