


Sekoita, kauli ja paista
Rosmariini-merisuolanäkkäri – itse tehty näkkäri hurmaa helppoudellaan
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Helppo näkkileipä saa makua kaurahiutaleista, oliiviöljystä, rosmariinista ja merisuolasta. Tarjoa juuston, levitteen tai esimerkiksi joulun alkupalojen seurana.
Reseptin ainekset
1 pellillinen
3 dl
kaurahiutaleita
3½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
hienoa merisuolaa
3 dl
kylmää vettä
½ d
oliiviöljyä
Lisäksi
2
rosmariininoksaa
1–2 tl
sormisuolaa
Rosmariini-merisuolanäkkäri – ohje:
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää kylmä vesi ja öljy, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kumoa taikina leivinpaperiarkille ja laita toinen leivinpaperiarkki päälle. Kauli uunipellin kokoiseksi, tasaisen ohueksi levyksi. Siirrä näkkileipä leivinpaperin avulla uunipellille ja poista päällimmäinen paperi.
- Hienonna rosmariini ja ripottele näkkileivän pinnalle yhdessä sormisuolan kanssa.
- Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen murtamista paloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat