


Runsas kostutus takaa mehevyyden – rommi-hedelmäkakku kruunaa kahvihetken
73 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 73 h 0 min
Kuivatuilla hedelmillä ja marjoilla höystetty kakku on klassikko, joka saa nyt syvyyttä rommikostutuksesta. Taikinaan saa kätevästi sujautettua kuivahedelmä-, marja-, pähkinä- ja mantelipussien jämät!
Reseptin ainekset
15 annosta
50 g
pehmeitä viikunoita
50 g
pehmeitä aprikooseja
75 g
manteleita
50 g
pekaani- tai saksanpähkinöitä
50 g
kuivattuja karpaloita
50 g
kuivattuja mustikoita
1 rs (100 g)
appelsiininkuoripaloja
200 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
fariinisokeria
3
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
2½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1½ tl
kardemummaa
1
appelsiinin raastettu kuori ja mehu
½ dl
rommia
Vuokaan
1 rkl
voita tai margariinia
1 rkl
korppujauhoja
Kostutus
¾ dl
rommia
¾ dl
vettä
4 rkl
sokeria
Kuorrutus
2 dl
tomusokeria
1½ rkl
sitruunanmehua
Päälle
2–3
viikunaa
1
satsuma tai ½ appelsiinia
2 rkl
kuivattuja karpaloita
¼ rku
rosmariinia
Rommi-hedelmäkakku – ohje:
- Leikkaa viikunat ja aprikoosit pieniksi paloiksi. Rouhi mantelit ja pähkinät. Sekoita hedelmäpalat, manteli- ja pähkinärouhe, kuivatut marjat ja appelsiininkuoripalat.
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta taikinaan vuorotellen appelsiininmehun ja rommin kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi. Pyöräytä joukkoon appelsiininkuoriraaste ja manteli-hedelmäseos.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (1,8 l). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
- Yhdistä kostutusliemen ainekset kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri sulaa.
- Kumoa kakku takaisin vuokaan. Tee grilli- tai cocktailtikulla kakkuun reilusti reikiä. Valuta kolmasosa kostutusliemestä hieman lämpimän kakun päälle. Peitä kakku tiiviisti kelmulla ja siirrä jääkaappiin.
- Kostuta kakkua seuraavana päivänä taas kolmasosalla liemestä ja sitä seuraavana päivänä lopulla liemellä. Anna tekeytyä vähintään seuraavaan päivään kelmuun käärittynä jääkaapissa.
- Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja sitruunanmehu. Lohko viikunat ja leikkaa satsumat neljäsosaviipaleiksi.
- Valuta kakun päälle kuorrutusta ja koristele hedelmillä, marjoilla ja rosmariinilla.
Vinkki!
Koska kostutuksen rommia ei keitetä, kakku on aikuisten herkku.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat