Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Runsas kostutus takaa mehevyyden – rommi-hedelmäkakku kruunaa kahvihetken

73 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 73 h 0 min

Kuivatuilla hedelmillä ja marjoilla höystetty kakku on klassikko, joka saa nyt syvyyttä rommikostutuksesta. Taikinaan saa kätevästi sujautettua kuivahedelmä-, marja-, pähkinä- ja mantelipussien jämät!

29.11.2023
Reseptin ainekset
15 annosta
50 g
pehmeitä viikunoita
50 g
pehmeitä aprikooseja
75 g
manteleita
50 g
pekaani- tai saksanpähkinöitä
50 g
kuivattuja karpaloita
50 g
kuivattuja mustikoita
1 rs (100 g)
appelsiininkuoripaloja
200 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
fariinisokeria
3
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
2½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1½ tl
kardemummaa
1
appelsiinin raastettu kuori ja mehu
½ dl
rommia
Vuokaan
1 rkl
voita tai margariinia
1 rkl
korppujauhoja
Kostutus
¾ dl
rommia
¾ dl
vettä
4 rkl
sokeria
Kuorrutus
2 dl
tomusokeria
1½ rkl
sitruunanmehua
Päälle
2–3
viikunaa
1
satsuma tai ½ appelsiinia
2 rkl
kuivattuja karpaloita
¼ rku
rosmariinia

Rommi-hedelmäkakku – ohje:

  1. Leikkaa viikunat ja aprikoosit pieniksi paloiksi. Rouhi mantelit ja pähkinät. Sekoita hedelmäpalat, manteli- ja pähkinärouhe, kuivatut marjat ja appelsiininkuoripalat.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta taikinaan vuorotellen appelsiininmehun ja rommin kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi. Pyöräytä joukkoon appelsiininkuoriraaste ja manteli-hedelmäseos.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (1,8 l). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
  5. Yhdistä kostutusliemen ainekset kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri sulaa.
  6. Kumoa kakku takaisin vuokaan. Tee grilli- tai cocktailtikulla kakkuun reilusti reikiä. Valuta kolmasosa kostutusliemestä hieman lämpimän kakun päälle. Peitä kakku tiiviisti kelmulla ja siirrä jääkaappiin.
  7. Kostuta kakkua seuraavana päivänä taas kolmasosalla liemestä ja sitä seuraavana päivänä lopulla liemellä. Anna tekeytyä vähintään seuraavaan päivään kelmuun käärittynä jääkaapissa.
  8. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja sitruunanmehu. Lohko viikunat ja leikkaa satsumat neljäsosaviipaleiksi.
  9. Valuta kakun päälle kuorrutusta ja koristele hedelmillä, marjoilla ja rosmariinilla.

Vinkki!

Koska kostutuksen rommia ei keitetä, kakku on aikuisten herkku.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt